Genieten van kunst tijdens de achtste Kunstfladder in Venray.
Genieten van kunst tijdens de achtste Kunstfladder in Venray. Foto: Henk Lammen

Zonnige kunstmarkt

Venray | In hartje Venray vond zondag voor de achtste keer de kunstmarkt Kunstfladder plaats.

Na een jaar van afwezigheid kwam het evenement sterk terug dit jaar. Op het Schouwburg- en Henseniusplein lieten 58 kunstenaars in marktkramen hun kunst zien, gaven demonstraties en uiteraard konden de werken ook gekocht worden. Minca Albers, een van de organisatoren, was aan het einde van de middag dik tevreden. "Lekker weertje, lekker sfeertje", genoot ook zij van het heerlijke zonnetje en de vele bezoekers die een kijkje kwamen nemen op de kunstmarkt. "Ondanks de hitte was er slechts een late afmelding. Alle andere deelnemers zijn netjes gekomen. Het evenement is echt geslaagd." Nieuw dit jaar was een leuke fotospeurtocht, waarbij deelnemers een 'kunstzinnige' prijs konden winnen.

Daarnaast waren verschillende kunstenaars aan het werk, workshops voor groot en klein en bij de Kleurdoos kon iedereen zich de hele dag gratis laten schminken. Ook konden de bezoekers meekijken hoe graffitiartiest Moris in de loop van de dag een prachtig kunstwerk creƫerde en muzikaal genieten van Gerrit Christiaens uit Horst, die een heel gevarieerd muziekoptreden gaf, of deed mee aan een workshop van Creatief Atelier Zus&Zus. Op de terrassen kon men genieten van een drankje en een spetterend dansoptreden van Dansstudio Dancy.

Een sfeerimpressie van de dag is te zien op www.kunstfladder.nl of www.facebook.com/kunstfladder.


Smartlappen regeren in Venray

In hartje Venray vond zaterdag het Smartlappenfestival plaats van smartlappenkoor De Sjanellekes.

Tijdens het festival Smart uut os hart presenteerden zich diverse koren uit het hele land op diverse podia in het centrum van Venray. Kleine jongen, Vuile Huichelaar, Manuela en tal van klassiekers passeerden de revue en werden gezongen door prachtig uitgedoste koren, al dan niet muzikaal begeleid door muzikanten. Op de Grote Markt werd Smart uut os hart aan het einde van de middag gezamenlijk afgesloten door alle koren. Bekijk hier de foto's van Henk Lammen.