Zwoele avond

Venray | Op woensdag 18 juli houdt IVN Geijsteren-Venray in Landgoed Geysteren een wandeling in het kader van de vierseizoenenwandelingen.

De zomeravondwandeling start om 18.30 uur bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalvelden van Geysteren aan de Oostrumseweg 43. Deelname is gratis.

De deelnemers bekijken de natuur van het Landgoed Geysteren in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen, beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen.

Tijdens de winter- en lentewandeling zagen ze hoe de natuur zich steeds verder ontwikkelde voor het warme zomerseizoen. Het bos heeft nu zijn optimum bereikt. Alles is groen of – vanwege het warme weer- al wat aan het verdorren. Veel bomen, struiken en planten zijn al zover dat de zaden zich volop ontwikkelen. Ook vlinders en insecten komen nu volop voor.

Deze wandeling gaat door een klein gedeelte van het landgoed met een prachtig diep ingesneden beekdal. Nog altijd mag de beek hier zijn eigen weg zoeken, dit zullen ze op veel plaatsen terugzien.

Het beboste deel rond de Rosmolen was vroeger een groot heidegebied, dat bekend stond als de grote ronde heide. In de tijd van de mijnbouw is men deze heide gaan ontginnen en beplanten met grove dennen. De laatste jaren vormt men het bos weer om tot een gemengd bos. In hetzelfde gebied vindt op zondag 14 oktober de laatste vierseizoenenwandeling plaats.