Keeperstrainer Maurice Bouten gaat aan de slag op het sportpark van Volharding.
Keeperstrainer Maurice Bouten gaat aan de slag op het sportpark van Volharding. Foto: Henk Lammen

Keeperskamp in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | Maurice Bouten is klaar voor de keepersdriedaagse in Vierlingsbeek. Op sportpark Soetendaal van voetbalvereniging Volharding komen op 14, 15 en 16 juli zo'n dertig jeugdkeepers in actie. "We kunnen niet wachten om te beginnen", zegt keeperstrainer Bouten van Challenge Arena.

Door Willem Menting

Normaliter organiseert Bouten het keeperskamp met collega Hans Geurts. Vanwege een slepende achillespeesblessure is die er waarschijnlijk niet bij. "Ik hoop dat hij kan aansluiten. We deden dit altijd samen. We hebben beiden onze eigen keepersschool, maar Hans gaat er vanwege zijn blessure mee stoppen."

Bouten, zelf trainer in de jeugd bij VVV-Venlo en sinds dit seizoen ook werkzaam bij SV Venray, heeft zin in het komende weekeinde. "Als ik een verbeten blik bij een jonge keeper zie, dan kan ik echt genieten. Als ik ze wat kan bijbrengen, is dat geweldig. Ik hoor wel eens dat keepers zelfverzekerder worden van onze trainingen en dat is helemaal een mooi compliment."

Na de zomervakantie begint Bouten met Challenge Arena ook in Vierlingsbeek. In totaal kunnen zo'n twintig keepers terecht op de nieuwe school. Bouten heeft al keepersscholen in Maasbree, Horst en Maasbracht. "We breiden ons gebied uit. We merken dat er vraag is naar keeperstraining. Niet elke amateurclub beschikt over een keeperstrainer dus dat kunnen we op deze manier een beetje opvangen."

Op het kunstgrasveld van Volharding barst de driedaagse dus vrijdag los. Er doen dertig keepers mee, terwijl er eigenlijk plaats is voor maximaal 48 doelmannen. "We houden het kamp altijd in het eerste weekeinde van de zomervakantie, maar toen werd festival Outlands gehouden op het sportpark. Nu zijn er meer mensen op vakantie. Dat is niet erg, nu hebben we nog meer persoonlijke aandacht voor de doelmannen." De driedaagse wordt onder meer opgefleurd door enkele jeugdkeepers van VVV-Venlo en ook doelman Ted Verberne van NEC sluit als het goed is aan. "We gaan er een paar mooie dagen van maken." Op www.challenge-arena.nl is meer informatie te vinden over de keepersschool van Bouten.