Perry Vermeulen en Ingrid Smals gaan samen naar Engeland.
Perry Vermeulen en Ingrid Smals gaan samen naar Engeland. Foto: Henk Lammen

Nominatie voor Afslanker van het jaar

Venray | Perry Vermeulen is genomineerd voor de titel Afslanker van het jaar 2018. Samen met consulent Ingrid Smals van Plus-Minus Gewichtsbeheersing (Cambridge Weight Plan Venray) reist Vermeulen drie dagen naar Cambridge. Daar ontmoet het Venrayse duo de andere genomineerden uit Nederland en Belgiƫ.

Door Willem Menting

Tijdens de grote finale op 7 september in het Hilton Royal Parc in Soestduinen hoort Vermeulen of hij met de felbegeerde titel aan de haal gaat. "Erg speciaal om genomineerd te zijn. Ik hoef niet te winnen, dit is voor mij al een mooie mijlpaal", zegt Vermeulen trots. De 55-jarige Venraynaar is al sinds jaar en dag het uithangbord van snackbar De Hoender. In het verleden at hij daar iedere dag wel een frikandel speciaal of een frietje oorlog. Het leverde hem uiteindelijk de geuzennaam Vette Perry op. "Ik woog zo'n 150 kilo en ik kon nauwelijks bewegen. Al ruim veertig jaar werk ik in de snackbar en ik vind alles lekker. Lange tijd deed ik niks aan mijn gewicht."

Dat veranderde pas toen Vermeulen drie jaar geleden zijn huidige vrouw leerde kennen. Hij kon niet met zijn kleinkinderen naar de speeltuin en vorig jaar kreeg hij van zijn cardioloog te horen dat hij last had van hartritmestoornissen. "Mijn cardioloog zei dat dit overgewicht echt funest was voor mijn hart. Toen gingen alle alarmbellen rinkelen. Ik moest wat aan mijn gewicht doen."

Hij zocht een jaar geleden de samenwerking met Smals en Cambridge Weight Plan Venray. Samen gingen zij de strijd met de kilo's aan. Uiteindelijk verloor Vermeulen 50 kilo en zijn gewicht is al een halfjaar stabiel. "Ik ben ontzettend trots op hem", zegt Smals enthousiast. "Ik heb nog nooit een van mijn cliƫnten opgegeven voor deze titel, maar het verhaal van Perry is zo bijzonder. Hij heeft zo hard gewerkt." In Engeland krijgt Vermeulen onder meer een make-over en een fotoshoot. Ook wordt de fabriek van Cambridge bezocht. Dankzij de producten van Cambridge en het aanleren van een nieuw eetpatroon voelt Vermeulen zich weer gezond. "Ik ga nog steeds iedere twee weken naar Ingrid voor controle. Ook als ik een wat mindere week heb gehad, ben ik hierna weer gemotiveerd om door te gaan. Ze geeft vaak bruikbare tips om me te helpen. Ik ben nu ook weer fanatiek aan het sporten en ik kan weer leuke dingen doen met de kleinkinderen."

Toch is er veel meer veranderd in het leven van Vermeulen. Tussen de shakes en repen van Cambridge door kan hij nog steeds gevarieerd blijven eten. "Ik kan een keer per week best een frietje pakken. En ik kan tegenwoordig weer gewone kleding kopen. Iets wat ik mooi vind. Vroeger moest ik echt zoeken naar een broek die paste. En ik kan ook weer een terrasje pikken met mijn vrouw. Ik pas weer in de stoel!"