Insecten spotten

Wellerlooi | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 8 juli een insectenwandeling op de Stalberg in Wellerlooi. De Stalberg is een vegetatierijk gebied langs de Maas waar veel soorten insecten kunnen worden aangetroffen. Er wordt op een rustig tempo een ronde gelopen en de wandelaars laten zich verrassen door de talrijke insecten in het gebied. Gezamenlijk proberen ze de gevonden exemplaren op naam te brengen of in ieder geval wat wetenswaardigheden over de familie te vertellen. De tocht start om 10.00 uur bij de parkeerplaats van Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg 2 in Wellelooi. Deelname is gratis.

Opening speeltuin

Overloon | Buiten spelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Want wie gehandicapt is, kan niet zo maar van de glijbaan, of op de schommel. Stichting Recreatie en Meer en Stichting Beperking zonder Drempels Land van Cuijk hebben daarom speeltuin Gewoon Buiten in het leven geroepen. Op zaterdag 14 juli is het dan zover.

De feestelijke opening van de speeltuin in het museumpark start om 10.30 uur met een optreden van Ramon Roelofs (dj Charly Lownoise). Om 11.00 uur barst het feest los en geven dj Charly Lownoise en dj Chris Odd aan de openingsdag een extra feestelijke dimensie. Alle speeltoestellen kunnen natuurlijk ook getest worden.