Afbeelding
Foto:

Triatletes op dreef in Nuenen

Nuenen | Het damesteam van Essen Optiek ATV Venray stond afgelopen zondag aan de start bij de kwart triatlon in Nuenen.

Anne Reintjes, Mieke Reintjes, Marjon Weijs en Charissa Zijlstra mochten de uitdaging aangaan van een kilometer zwemmen, 36 kilometer fietsen en tien kilometer rennen.

Het was erg warm weer en de watertemperatuur van 18 graden viel tegen. Toch hield dit Anne Reintjes (foto) niet tegen om samen met een andere dame als eerste twee uit het water te komen.

De overige dames van het Venrayse team deden het goed en kwamen in de middelste groep uit het water.

"Tijdens het fietsen was het begin van het rondje heerlijk. Lekker wind op de rug en snelheden halen van 43 km/per uur", aldus Mieke Reintjes. De Venrayse dames vonden het dan ook ontzettend jammer dat er een keerpunt kwam en in het tweede gedeelte van het rondje vol wind in was. De snelheid ging dan ook met 20 km/per uur achteruit.

Van die wind was niks meer te merken tijden het lopen. Reintjes: "Het was warm, bloedheet. Iedere spons was welkom. Het looponderdeel was wel heel erg leuk. Het waren vier rondes, dus je kwam elkaar vaak genoeg tegen."

De inzet van de triatlondames werd uiteindelijk beloond met een zestiende plek. In de tussenstand van het ploegenklassement nemen ze nu een dertiende positie in.