Afbeelding
Foto:

Venrays Museum – Educatie – KIK 4.0

Venray | Het Venrays Museum heeft educatie als speerpunt in zijn missie beschreven.

Educatie is onder meer leren, vormen. Je loopt een museum binnen uit nieuwsgierigheid, belangstelling. Wat ga je er beleven?
Het Venrays Museum heeft van oudsher een geweldige beeldencollectie die voorheen te zien was in het Freulekeshuus.

Nu worden de mooiste stukken, de Mona Lisa's opnieuw bekeken en beoordeeld door bestuur en vrijwilligers van de Museale Werkgroep. Welke beeld komt weer in de schijnwerpers te staan in de komende grote tentoonstelling?

Maar ondertussen heeft het Venrays Museum andere exposities. Hedendaagse kunstenaars laten zien wat hun boeit, hoe zij uitdrukking geven aan de gebeurtenissen in de wereld.

Ook van moderne kunstenaars kun je leren, leren hoe je anders naar een gebeurtenis of idee kunt kijken. Dat je kunt boetseren, schilderen, schrijven, beeldhouwen, tekenen, plakken, naaien om jouw indrukken weer te geven, in plaats van daarover te praten.

Toch praten mensen graag over hetgeen hun bezighoudt, en komen zij met vragen. Vragen die om antwoorden vragen, weer iets geleerd – educatie. Het Venrays Museum gaat graag met vragen van bezoekers aan de gang. De exposerende kunstenaars ook.

Zo ontving het museum verleden week een grote groep vrouwen van EVA, het Vrouwencentrum Venray. Lucia Knops, kunstenares van het collectief KIK 4.0, leidde de groep enthousiast rond.

Eerder kwamen de leerlingen van groep 3 van Basisschool de Bongerd kennismaken met de expositie KIK 4.0. Kinderen van basisschool Eigenwijze in Oirlo hebben historisch kinderspeelgoed geleend. Met witte handschoenen ter bescherming worden de stukken bekeken, besproken en betast.

Het Venrays Museum hoopt dat veel inwoners van Venray en omstreken af en toe eens met verwondering naar hun omgeving kijken en zich afvragen "hoe is dit allemaal in Venray, in Leunen, in - vul maar in- gekomen?"
Samen met andere historische verenigingen en ook moderne kunstenaars kun je in gesprek gaan en verrassende dingen tegenkomen.

Kom naar de huidige expositie van KIK 4.0 in het Venrays Museum en laat je verrassen. Mgr. Goumansplein 1 5801CZ Venray. Dagelijks geopend van 13.30 – 17.00 uur.


Geslaagd

Venray | Cecile Geuijen uit Venray is geslaagd voor haar bachelor Food Technology aan de WUR (universiteit van Wageningen).