Afbeelding
Foto:

Podiumplaatsen motorcrossers

Cuijk | Enkele motorcrossers uit de regio hebben tijdens wedstrijden in Cuijk en Horst podiumplaatsen behaald.

Onder de zeven podiumplaatsen was een overwinning voor Daan van Rijswijck uit Oirlo. Van Rijswijck behaalde de zege in de klasse quads nationalen. In de eerste manche behaalde hij de tweede plaats achter Mark van der Sanden (Luyksgestel). In de tweede manche viel Van der Sanden uit. Hierdoor was de weg vrij voor Van Rijswijck. Hij maakte de verwachtingen waar, won de manche en pakte daarmee ook de dagzege.

Bij de quads inters was er een podiumplaats voor Johan Gommans uit Oirlo. In de eerste manche knokte Gommans zich na een matige start terug van de vierde naar de tweede plaats achter Valentino Roks (St. Willibrord). In de tweede manche was Gommans opnieuw als vierde weg bij de start. Lang bleven de deelnemers vlak bij elkaar, maar in de eindfase kreeg Gommans te veel last van zijn armen. Hij moest de top drie laten gaan en werd vierde in de manche. Hiermee werd hij derde in het dagklassement.

In de klasse MX 2 senioren behaalde Joey van der Zanden uit Wanssum de derde plaats. Hij lag in de eindfase van de manche aan de leiding, maar in de laatste ronde ging hij in de fout. Hierdoor moest hij de manchezege laten aan Ron Bekkers (Zijtaart) en kwam hij als tweede over de finish. Met een derde plaats in de tweede manche werd Van der Zanden ook derde in het dagklassement. Juup Tax (Wanssum) eindigde in deze klasse met een vierde plaats net buiten het podium.

In Horst vond een MON-jeugdwedstrijd plaats met aanvulling van onder andere de damesklasse. In deze klasse behaalde Amber Simons uit Well de tweede plaats. Simons won de eerste manche. In de tweede manche moest zij tevreden zijn met de vierde plaats.

Britt Jans-Beken uit Wanssum eindigde in deze klasse met een tweede en derde plaats in de manches op een vierde plaats in het dagklassement.

Bij de quads standaard bleef Diego Hanen (Venray) eindelijk eens van pech bespaard. Hanen kwam in de eerste manche nog dicht bij de manchezege, maar uiteindelijk werd hij met tweemaal een tweede plaats in de manches ook tweede in het dagklassement. De familie Pijpers uit Wanssum had ook een goede dag in Horst. Zoon Stan Pijpers behaalde de tweede plaats in klasse 50cc automaten en voor Ruud Pijpers was er een derde plaats in de vrije klasse.

Op de sportpagina's alle uitslagen op een rij.

Foto: Diego Hanen behaalde de tweede plaats bij de quads standaard.

Foto: Maycel de Bruijn.


Herdenking slachtoffers vliegtuigcrashes

Castenray | In Castenray werden zaterdag de slachtoffers van drie vliegtuigcrashes tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht. Met doedelzak en trompet werden de korte plechtigheden opgeluisterd maar ook lazen kinderen van de basisschool een gedicht voor.