Nieuwe editie Speelstad Venray

Venray | Het is komende zaterdag tijd voor de zesde editie van Speelstad Venray. Op het Schouwburgplein in het centrum worden die dag veel activiteiten georganiseerd voor de kinderen uit de regio. Net zoals voorgaande jaren organiseert Junior Kamer Venray het evenement. "We zijn er klaar voor. Zaterdagochtend beginnen we met opbouwen en dan kan het eindelijk beginnen", vertelt Boy Boom van de organisatie.

Zoals ieder jaar heeft Junior Kamer Venray weer een goed doel uitgekozen. De opbrengst dit jaar gaat naar de Spettervallei.

Na de realisatie van logeerhuis Kapstok is het volgende speerpunt van de Junior Kamer. "De Spettervallei is eigenlijk de opvolger van het Spetterbad. Het gaat eigenlijk heel goed met de plannen voor de Spettervallei. Als het zo doorgaat hopen we dat we tegen het einde van dit jaar kunnen beginnen met de realisatie van de Spettervallei. Hopelijk zijn we een heel eind als we een jaar verder zijn."

Kinderen kunnen hun lol weer op komende zaterdag. Er is volop beweging op het Schouwburgplein. Voor de jongelingen worden onder meer springkussens geplaatst, staat er een zandbak en ook kunnen ze plaatsnemen in een draaimolen.

"Net als vorig jaar hebben we ook weer gezonde snacks voor de kinderen. Natuurlijk kunnen ze een ijsje krijgen waar wat suiker in zit, maar de hoofdmoot is gezond. We kiezen onder meer zorgvuldig onze fruitsoorten uit."

Dit jaar staat er tevens een waterwand. De wand telt drie tappunten waar kinderen water kunnen drinken of hun flesjes kunnen vullen. "Ideaal met dit warme weer. En we vinden het belangrijk dat kinderen voldoende water drinken. Ik moet even afkloppen, maar we hebben nog nooit slecht weer gehad tijdens Speelstad. Dus dat willen we graag zo houden."

Boom hoopt dat de kinderen samen met hun ouders ook dit jaar weer massaal hun weg vinden naar het Schouwburgplein. De entree voor kinderen is vijf euro. Ouders, verzorgers en/of begeleiders kunnen gratis het terrein betreden.


Organisatie KVW in de startblokken voor editie 2018

Venray | Ruim 600 kinderen beginnen maandagochtend aan een nieuwe editie van Kindervakantiewerk Venray (KVW). Carole Litjens geldt al jaren als een van de kartrekkers. Ze kijkt uit naar de binnenkomst van de kinderen. "We hebben er hard voor gewerkt. Als iedereen maandagochtend fris en fruitig arriveert, kunnen we eindelijk beginnen. We zijn er klaar voor."

Het aantal deelnemers is, vergeleken met vorig jaar gedaald. Zorgwekkender is de terugloop van het aantal leiders en vrijwilligers. "We kregen dit jaar alles ternauwernood rond. Deze nijpende situatie willen we niet nog een keer", legt Litjens de zorgelijke situatie uit. Voor volgend jaar moet er dus het een en ander veranderen. Er wordt zelfs nagedacht over een aannamebeleid. "Daar moeten we het tijdens de evaluatie maar eens over hebben. Wellicht dat kinderen voorrang krijgen als ouders of familieleden zich inzetten als vrijwilligers. Ook als iemand één ochtend of één middag helpt, zijn we al veel geholpen. Op deze manier willen we vrijwilligerswerk stimuleren."

Voor de kinderen van groep 7 geldt dit jaar de spooktocht weer als een van de hoogtepunten.

Ook Litjens kijkt uit naar diverse onderdelen. "Ik vind het al mooi als de kinderen binnenkomen. Verder kijk ik uit naar oud-Hollandse spellen en andere creatieve onderdelen. We hebben weer een mooi programma. Deze editie is voor mij geslaagd als alle kinderen moe en voldaan weer naar huis gaan. Daarna kan ik zelf beginnen met mijn vakantie."