Fenne Ruhl straalde tijdens Saull at the Park.
Fenne Ruhl straalde tijdens Saull at the Park. Foto: Henk Lammen

Kans voor leerlingen

Venray | Saull at the Park werd afgelopen zondag voor de tweede keer georganiseerd. Tijdens de zonovergoten editie kregen cursisten van muziekdocente Auke Classens de kans zich te laten zien op het podium in het Stadspark.

Een van de optredens werd verzorgd door Fenne Ruhl. "Het ging eigenlijk boven verwachting goed", vertelde Ruhl enthousiast. "Ik was erg zenuwachtig, dus ik ben wel blij dat het goed is gegaan. Zo kon ik ook genieten van de andere optredens." De zenuwen namen nog wat meer toe toen Ruhl zag dat er veel vriendinnen kwamen luisteren. "Hartstikke leuk natuurlijk, ze zeiden dat ik het goed had gedaan. Dat is wel fijn om te horen." In totaal kregen 24 leerlingen van muziekschool Saull de kans om hun moment te pakken. "De meeste cursisten geef ik les, maar er zijn ook leerlingen van pianiste Maartje Smits."

Classens keek tijdens de tweede editie al naar volgend jaar. Een derde editie van Saull at the Park dient zich dus al aan. "We hebben in ons hoofd nog verschillende ideeën. Onder meer met gastmuzikanten of dans. Er kan nog veel gebeuren." Voor de tweede editie had de organisatie al diverse wijzigingen doorgevoerd. Zo werd het festival gehouden op een andere plek in het park en ook is de samenwerking gezocht met gastrobar Tof. "We wilden nog meer toevoegingen doen. Zo hadden we wat picknickmandjes en ook de muziek was tijdens deze editie wat uitgebreider."

Uiteraard maakte Henk Lammen meer foto's. Deze zijn allemaal te zien via deze link.