De band Tusky stond vrijdagmiddag in de Buzzard op het terrein van Jera On Air.
De band Tusky stond vrijdagmiddag in de Buzzard op het terrein van Jera On Air. Foto: Henk Lammen

Jera On Air succesvol

Ysselsteyn | Het bier vloeide rijkelijk, de sfeer was geweldig, de muziekklanken galmden uit de speakers en er viel geen spatje regen. Muziekfestival Jera On Air was ook dit jaar weer een succes.

De campingdeuren van het driedaagse festival in Ysselsteyn openden afgelopen donderdag al, maar ook vrijdagochtend liepen er nog hordes mensen door de straten met slaapzakken, tentjes en kratten bier. "Een geweldig gezicht. Het is overal druk in Ysselsteyn", vertelde Thijs Vogels van de organisatie enthousiast. Het grootste festival voor punk-, hardcore- en metalcoreliefhebbers beleefde dit jaar de 26ste editie. NOFX had dit jaar de eer om het festival op het hoofdpodium af te sluiten. Daarna konden de bezoekers nog even genieten van PROMO in de kleine tent, maar na 02.00 uur ging het licht definitief uit op het festivalterrein.

Vrijdagmiddag kreeg het muziekfeest voor het eerst in lange tijd weer een regionaal tintje dankzij Paceshifters. Drummer Jesper Albers uit Venray stond toen samen met zijn band op het hoofdpodium. De feesttent stond op dat moment al lekker vol en de energie spatte van het trio af. "Heerlijk om weer eens in de buurt te spelen. Zo zie ik oude bekenden ook weer eens", zei Albers. Dankzij een samenwerking met Glasweb Venray kon Jera On Air ook via internet gevolgd worden. Er stonden twee webcams op het festivalterrein voor een livestream. "We werken graag samen met andere partijen. Wellicht kunnen we dat in de toekomst vaker doen", besluit Vogels.

Bekijk alle foto's van Henk Lammen in dit fotoalbum.