Teunissen niet, Poels wel in Tour de France

Ysselsteyn | Mike Teunissen verschijnt dit jaar niet aan de start van de Tour de France. De wielrenner uit Ysselsteyn maakt geen deel uit van de Team Sunweb-selectie die Maastrichtenaar Tom Dumoulin moet steunen in zijn jacht op het
geel.

Laurens ten Dam is wel opgeroepen voor de Tour de France. De routinier vervangt bij Sunweb Wilco Kelderman, die zich maandag geblesseerd af moest melden. Kelderman viel zondag tijdens het NK. De 27-jarige renner viel daar op zijn schouder en na een CT-scan maandag bleek dat de meesterknecht van Dumoulin niet mee kon doen. De leeggekomen plek wordt echter niet ingevuld door Mike Teunissen, maar door Ten Dam. Het Sunweb-team voor de Tour bestaat naast Dumoulin en Ten Dam uit Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Simon Geschke, Chad Haga, Michael Matthews en Edward Theuns.

Wout Poels uit Blitterwijck neemt zoals verwacht wel deel aan de Tour de France, die zaterdag van start gaat in Noirmoutier-en-l'Île. De Sky-renner moet kopman Chris Froome helpen aan diens vijfde Tourzege. Eerder dit jaar reed Poels ook al de Giro d'Italia, waar hij een belangrijke helpersrol vervulde voor Froome. Poels en Froome worden tijdens de Tour de France ondersteund door Gianni Moscon, Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski, Egan Arley Bernal, Luke Rowe en Jonathan Castroviejo.


Mike Teunissen vijfde op NK

Hoogerheide | Mike Teunissen uit Yselsteyn is zondagmiddag bij het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg vijfde geworden. De renner van Team Sunweb mengde zich in de eindsprint in het West-Brabantse Hoogerheide, maar kon het in de laatste meters licht bergop niet mee met de besten.

Op vier kilometer voor de finish was er een algehele hergroepering van alle renners die aan het front van de koers reden. De kampioen van vorig jaar Sinkeldam zat ook dit jaar in de kopgroep en ging als eerste de sprint aan. Het was echter Mathieu van der Poel die vanuit het wiel van Mike Teunissen zich tussen een bijna onmogelijk gaatje naar voren wist te wurmen en alles en iedereen uit zijn wiel hield naar het rood-wit-blauw. Hij kwam als eerste over de streep en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Adri van der Poel, die in 1987 ook de nationale titel wist te veroveren. Danny van Poppel sprintte naar het zilver en Sinkeldam pakte het
brons.

Mike Teunissen, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Lotto-Jumbo, finishte als beste Limburger op de vijfde plaats in dezelfde tijd als de winnaar.


Daags na de Tour zoekt bedrijven

BOXMEER | Voor de bedrijvenronde van Daags na de Tour op maandag 30 juli zijn door afzeggingen enkele plaatsen beschikbaar gekomen voor bedrijventeams.

De wedstrijd voor bedrijvenploegen, bestaande uit elk drie renners, begint die maandagmiddag om 16.00 uur. De afstand is twaalf ronden, wat neerkomt op 24 kilometer. Het is voor de derde keer dat de bedrijvenwedstrijd, met als inzet de Industriële Kring Land van Cuijk-Bokaal, wordt verreden. Op het podium komen de nummers een, twee en drie te staan, en ook de drie beste ploegen worden gehuldigd. Op de website www.daagsnadetour.nl staan de reglementen van de bedrijvenwedstrijd te lezen.

Opgeven kan via telefoon 06-12858795.


MGC Venray

Venray | De zevende midgetgolfspeelronde is gewonnen door Jan Engels met 73 slagen. De laagste ronde was met 22 slagen voor Gerrit Janssen, Huub Straatman en Gerrit Vermeulen.

Huub Straatman is winnaar van de achtste speeldag met 75 slagen. Gerrit Janssen scoorde met 23 slagen de laagste ronde. De negende speeldag kende Gerrit Janssen als winnaar, die ook met 21 slagen voor de laagste ronde zorgde. Er sneuvelden enkele persoonlijke seizoenrecords: Gerrit Janssen 21 slagen over 1 ronde. Over 3 ronden: Gerrit Janssen 72 slagen, Gerrie Janssen 81 slagen, Jan van der Haghen 82 en Leo Wilms 95 slagen. In de stand gaat Gerrit Vermeulen met 2,5 punten aan de leiding.

Huub Straatman volgt met 6,5 punten als tweede. Jan van der Haghen en Gerrit Janssen delen de derde plaats met 7,0 punten.


PC St. Jan

Horst | In Horst is met succes de titel Limburgs kampioen verdedigd. Nu in Ermelo de titel Nederlands kampioen verdedigen.

Fenne Verrijdt wist met haar pony Ebonita de tweede prijs te behalen in de klasse AB B springen op een selectiewedstrijd. Sophie van Rooij werd tweede in de klasse C BB met haar pony Willow Tree Garwyn. Ze behaalde 78,5 stijlpunten. Lenneke Hendriks werd tweede met haar pony Lola in de klasse D BB. Bij de dressuur wist Sophie van Rooij met Willow Tree Garwyn de klasse CB op haar naam te schrijven met 205,5 punten. Hieke Kreuzer behaalde met haar pony Vincent een tweede prijs in de klasse DE B met 207,5 punten. In deze klasse wist ook Willemijn van Rooij in de prijzen te vallen. Met haarpony Dancer mocht ze de derde prijs in ontvangst nemen met 206,5 punten. Pleun Oosterbaan behaalde met haar pony Hercules in de klasse DE L1 met 199 punten de tweede plaats. Bij de paarden was er een vierde plaats voor Jan Janssen met haar paard Europe in de klasse Z springen.