Afbeelding

Veiligheidsvignet voor Springplank

Venray | Bestuurslid Wendy Seuren van jeugdclub De Springplank heeft onlangs uit handen van John Wilbers, projectcoƶrdinator van Jeugdwerk Limburg, het Veiligheidsvignet in ontvangst genomen.

Naast het Veiligheidsvignet ontvangt de Springplank een certificaat met een geldigheidsduur van drie jaar. Met het Veiligheidsvignet toont De Springplank aan dat de club werkt op basis van strenge veiligheidsregels. Zo heeft de jeugdclub, die werkt met kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 8 van de basisschool, voor bestuur en leiding een zogenaamde VOG-verklaring, een bewijs van goed gedrag, aangevraagd.

Het Veiligheidsvignet wordt uitgegeven door Jeugdwerk Limburg, een koepelorganisatie met jeugdclubs en kindervakantiewerkgroepen als leden. De Springplank draait wekelijks door het jaar heen, met uitzondering van de zomervakantie, clubavonden.


Limburg op de pedalen

America | De provincie Limburg draagt bijna 1,8 miljoen euro bij aan de aanleg van nieuwe fietsroutes in Noord-Limburg. Met de bijdragen wordt een fietsverbinding langs de Maas tussen Belfeld en Arcen aangelegd en wordt de snelle, zogenoemde Greenport Bikeway tussen Venlo en Horst-Sevenum naar America doorgetrokken.

Het geplande fietspad tussen Belfeld en Arcen langs de Maas past in het regionale project Fietsen langs de Maas en is onderdeel van de internationale Maasfietsroute (LF3).