Afbeelding
Foto:

KIK 4.0 in
De Borggraaf

Venray | Tot en met augustus van dit jaar exposeren de tien kunstenaars van KIK in het Venrays Museum hun werken. Ze werken in verschillende kunstdisciplines en stijlen waardoor het een veelzijdige presentatie is van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek, kunstinstallaties, collages en proza- en poëziewerken.

Deze week uitgelicht één van de 10 kunstenaars: Henriëtte Schaeffers. Haar werk bestaat uit installaties en schilderijen.

Haar achtergrond ligt bij het schilderen. Daarnaast wisselt ze het schilderen graag af met het maken van 3D objecten/installaties.

Haar werken hebben vaak een boodschap of verhaal voor haarzelf en/of de kijker. Inspiratie voor haar werk is veelal de grens of relatie tussen mens en dier, identiteit en diversiteit van mens en dier, onze plek en rol in deze wereld.

In deze expositie is ook zichtbaar hoe het verschil in religie of achtergrond een rol speelt. Hoe mensen daardoor soms in hokjes worden gestopt, of hoe de achtergrond van mensen hen van hun vrijheid (of zelfs van het leven) kan beroven, en ze in een 'kooi' terechtkomen.

Venrays Museum De Borggraaf - Mgr. Goumansplein 1 Venray. Dagelijks geopend van 13.30-17.00 uur.

Voor meer informatie kijk op de website www.venraysmuseum.nl.