Festival van de smartlappen

Venray | In hartje Venray vindt op zaterdag 7 juli het Smartlappenfestival plaats van smartlappenkoor De Sjanellekes.

In 2016 vierde het Venrayse koor zijn derde lustrum met een smartlappenfestival in het centrum van Venray. Ondanks de regenbuien werd het festival 'Smart uut os hart' een groot succes en kwam de vraag er een jaarlijks evenement van te maken. Inmiddels zijn er meerdere koren uit alle windstreken van het land aan het festival toegevoegd. Zaterdag 7 juli gaat Smart uut os hart om 13.00 van start op diverse plekken in het centrum van Venray. De deelnemende koren zijn: De Sjanellekes Venray, De Boa's Amersfoort, Uit het leven gegrepen Hoevelaken, Huur Os Grubbenvorst, Amor Den Bosch, Schoen Luuj Venlo, Now Weej Venray, De Golden Liesjes en De Rooyse Dommelklanken. Zij treden afwisselend op op de Grote Markt en verschillende plekken in de Grotestraat, Schoolstraat, De Bleek en de Passage. De Grote Markt dient als het centrale punt, waar alle koren rond 17.00 het festival afsluiten met Nederlandse klassiekers. Een dj zet het programma vervolgens door, waarna het avondprogramma van start gaat.

Tijdens het festival is er opnieuw een tombola waarmee prijzen te winnen zijn. Lootjes zijn te koop op het festival en zijn meteen te verzilveren in de speciaal ingerichte Sjanellenwinkel. De versierde etalage is vanaf nu te bewonderen in het voormalige Maxwell-pand op de hoek van de Schoolstraat en De Bleek. Hier zijn alle prijzen, beschikbaar gesteld door verschillende ondernemers, te bekijken. De winkel is tijdens het festival geopend van 13.00 tot 17.30 uur. Na de gezamenlijk afsluiting op de Grote Markt om 17.00 worden de hoofdprijs, tweede prijs en derde prijs van de tombola uitgereikt.

Werk aan het spoor

Venray | In verband met het Project Vervanging Treinbeveiliging door ProRail wordt er aan de Maaslijn gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden rijden er op delen van de Maaslijn dan geen treinen.

Op 5, 7, 8, 11 en 12 juli wordt er gewerkt op het traject tussen Boxmeer en Venlo. Arriva zet bussen in op het deel van de Maaslijn waar op deze dagen geen treinverkeer mogelijk is. Op donderdag 5 juli, woensdag 11 juli en donderdag 12 juli werkt ProRail vanaf 20.59 uur tussen Boxmeer en Venlo aan het spoor. Arriva rijdt op het traject tussen Nijmegen-Boxmeer en Venlo-Roermond dan gewoon met de trein. Op het deel van de Maaslijn - specifiek tussen Boxmeer en Venlo - waar geen treinverkeer mogelijk is, worden stopbussen ingezet. In de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli vertrekt de laatste reguliere trein tussen Boxmeer en Venlo enkele minuten vroeger. Om uit te sluiten dat reizigers daardoor op het station stranden, rijdt een taxibus vanaf Boxmeer naar Venlo.

Op zondag 8 juli is er tussen 00.55 uur en 08.30 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Venlo en Venray. Arriva zet op dit traject bussen in. In verband met de werkzaamheden rijdt er tevens op zondag 8 juli tot 10.00 uur minder treinverkeer tussen Venlo en Nijmegen. Reizigers die gebruikmaken van de stopbussen hebben daarvoor een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van je bestemming. Het is in verband met de ruimte in de bus niet mogelijk een fiets mee te nemen. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/Limburg.


Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van ProRail.