Fotospeurtocht Kunstfladder

Venray | Op zondag 8 juli van 11.00 tot 17.00 uur vindt voor de achtste keer de Kunstfladder plaats in hartje Venray.

Tijdens deze kunstmarkt staan ongeveer 60 kunstenaars op het Schouwburg- en Henseniusplein, die in marktkramen hun kunst presenteren, demonstreren en verkopen. "De weerberichten zien er goed uit, en het belooft weer een gezellige en inspirerende dag te worden", aldus Ellis Huijs, een van de organisatoren van het evenement. Huijs: "Nieuw dit jaar is een leuke fotospeurtocht, waarbij deelnemers een 'kunstzinnige' prijs kunnen winnen. Zoek aan de hand van foto's een aantal kunstwerken die op de kunstmarkt te zien zijn, en noteer de naam van de kunstenaar die het gemaakt heeft. Lever je formulier in bij de infokraam en maak kans op een mozaïek-workshop bij atelier Hart voor Kleur."

Natuurlijk is er veel meer te beleven op de kunstmarkt: er zijn verschillende kunstenaars die aan het werk zijn tijdens de kunstmarkt, er zijn workshops voor groot en klein, en bij de Kleurdoos kan iedereen zich de hele dag gratis laten schminken. Dit zorgt ervoor dat de Kunstmarkt Venray een leuke dag is voor de hele familie. De entree is gratis. Meer informatie over kunstmarkt en de fotospeurtocht is te vinden op www.kunstfladder.nl, en www.facebook.com/kunstfladder.


Landschapsgids

Venray | IVN Regio Maasdal houdt de cursus Landschapsgids Maasdal. De cursus biedt een brede basiskennis over geologie, vegetatie, cultuurhistorie en landschapsinrichting van het Maasdal (grofweg het gebied tussen Venlo en Nijmegen en tussen Peel en Duitse grens).

Aanmelden voor 1 september bij cursuscoördinator Cora Oosendorp via e-mail coraoostendorp@gmail.com van IVN de Maasdorpen. De kennismakingsavond is op donderdag 27 september om 19.30 in 't Zoemhukske aan de Kasteellaan 3 in Horst. De cursus omvat acht lesdagen op zaterdagen, vier lesavonden op donderdagen en een zaterdagochtend. Verder gaan de cursisten regelmatig naar buiten om het geleerde in praktijk te brengen. De cursist ontwerpt in de loop van de cursus een landschapswandeling dat als afstudeerwerkstuk dient.

Meer informatie op www.ivn-geysteren-venray.nl of bij de cursuscoördinator via e-mail coraoostendorp@gmail.com.