Afbeelding
Foto:

AVOS bezoekt
De rake kwasten

Venray | De amateurschilders Kees Moerkerk, Anton Biemans, Peter Peeters en Wim Custers, ook bekend als schildersgroep De rake kwasten, nodigden hun college-AVOS-leden uit om de expositie in de Bleek te komen bekijken en daarna een wandeling te maken naar 'hun' atelier op het Annaterrein.

Paul Reiniers, ook AVOS-lid, bood vervolgens spontaan aan om van die wandeling een kunstroute te maken met hem als gids. Kees Moerkerk, Anton Biemans, Peter Peeters en Wim Custers vertelden de ruim twintig aanwezigen met passie over hun kunstschilderwerk, het werken in acryl, olieverf en combinaties hiervan, hun favoriete kunstenaars en over door hen gevolgde of nog te volgen cursussen.

De gids leidde de AVOS-leden naar het Annaterrein en vertelde dat hij aanvullingen heeft gemaakt op de wandel- en fietsroutes langs kunst. Half juli komen die van de drukpers. Hij verhaalde onderweg onder meer over kunst in de Bleek, het museum de Borggraaf, het plein bij het museum, het Stadspark, de Engelse tuin, waar onlangs nog een giraffe is bevallen van een zoon, en over de Hoven van Jerusalem. Bij het atelier aangekomen werd een indruk gegeven van het atelier en wat daar aan kunst nog meer wordt gepresteerd. Daarna werd in dichtvorm uitgelegd wat 'de muur', die tijdens het evenement Schijt aan de Grens 2017 door De rake kwasten werd opgericht, aan voorstellingen laat zien. Deze muur heeft hier, in een gang bij het atelier, waarschijnlijk zijn eindbestemming bereikt. Na dank aan de gastheer Guus Seibert ging iedereen na afloop met wat extra kunstbagage naar huis.

Foto: Kees Moerkerk vertelt over zijn passie. Foto: Willem van Riet.


Blijf in balans

Venray | Zorgen voor een naaste met een ziekte of beperking kan veel voldoening geven. Langdurig zorgen kan echter (ongemerkt) zwaarder worden. Om het zorgen op langere termijn goed vol te houden, kan een cursus Blijf in Balans waardevol zijn. Het kan overbelasting voorkomen. De deelnemers krijgen handreikingen aangeboden en kunnen ervaringen en tips uitwisselen. Thema's die aan de orde komen zijn: keuzes maken, hoe zorg je voor meer energie en grenzen stellen. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit gemeente Venray en Horst aan de Maas en vindt plaats bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray op de maandagen 16, 23 en 30 juli van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Voor meer informatie en aanmelden, tot 10 juli, kan contact worden opgenomen met Steunpunt Mantelzorg Venray via telefoonnummer (0478)517390 of e-mail mantelzorg@venray.nl.