Afbeelding
Foto:

NK stockcars op Raceway Venray

Ysselsteyn | Modelstockcarclub De Peeldrivers houdt op zondag 8 juli het open Nederlands kampioenschap op Modelraceway Venray.

Er verschijnen zo'n vijftig rijders aan de start in vier verschillende klassen. Deze klassen bestaan uit witdakkers, geeldakkers, blauwdakkers en rooddakkers. De klasse rooddakkers zijn de grote mannen in de modelstockcarwereld. Deze rijders gaan met hun relatieve kleine racewagens snelheden behalen van zo'n 80 'a 90 kilometer per uur op het racecircuit van de Peeldrivers. Omdat het een open kampioenschap is, komen er ook zo'n twaalftal Engelse rijders over om zich te meten met de top van Nederland. Diverse rijders uit Nederland gaan ook jaarlijks naar Engeland om daar deel te nemen aan het zogeheten British kampioenschap.

Een modelstockcar is te vergelijken met de grote stockcars die onder andere hun wedstrijden rijden op het grote Raceway Venray, maar dan nagebouwd op schaal 1:8. Op dit open Nederlands kampioenschap verschijnen ook enkele grote namen uit Limburg aan de start, onder wie Gijs Verkoijen uit Wanssum, Sven Versteegen uit Melderslo, Jeroen Janssen uit Sevenum en Davy Wilms uit Maasbracht.

Om goed te kunnen presteren tijdens zo'n grote wedstrijd is het belangrijk de auto zo goed mogelijk af te stellen en de goede banden keuze te maken. Maar ook een beetje geluk moet een kampioen hebben om met deze hoge snelheden te proberen een aanrijding met andere rijders te voorkomen. Europees kampioen 2018 Maikel Rutten uit Pannerden (bij Lobith) zal in Ysselsteyn ook aan de start verschijnen.

Op zaterdag 7 juli zijn er trainingen van 12.00 tot 17.00 uur. Zondag 8 juli start om 10.00 uur de voorronde. Na de voorrondes zijn de beste 24 rijders bekend en deze gaan om 14.00 uur strijden in de kwartfinales. Hierna gaan de beste twaalf rijders door naar de halve finales. De grote finale, waar de beste zes rijders aan de start verschijnen, gaat om 16.45 uur van start.

Modelraceway Venray van de Peeldrivers ligt aan de Peelweg 47 5813 AD in Ysselsteyn. De entree is op beide dagen geheel gratis. De Peeldrivers nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen tijdens dit Open Limburgs kampioenschap op de model race ovaal in Ysselsteyn. Kijk voor meer informatie op www.peeldrivers.nl.