Afbeelding
Foto:

"Animo voor tennis neemt toe"

Venray | "De animo voor tennis neemt weer toe." Hij zegt het met een tevreden glimlach op zijn gezicht, Twan Lensen (staand links op de foto). De eigenaar van Tennisschool Maascourt in Venray ziet de populariteit voor de door hem zo geliefde sport de afgelopen maanden weer aantrekken.

Ook onder de jeugd. "Dat komt onder meer door de aantrekkende economie, maar ook door de extra activiteiten die we aanbieden naast het tennis, zoals het jaarlijkse kamp en de WTF Summerparty. Je moet de jeugd op allerlei manieren aan je proberen te binden."

Tennisschool Maascourt is een professioneel tennisorganisatie waar iedere tennisser terechtkan, gaat Lensen verder. "In de centrale tennisopleiding traint de talentvolle jeugd uit de regio Noord-Limburg en Oost-Brabant. Dit zijn de betere spelers en speelsters die binnen de eigen vereniging niet de gewenste faciliteiten kunnen worden geboden en doorstromen naar de centrale tennisschoolopleiding." De filosofie van Maascourt is helder: iedereen moet de mogelijkheid hebben om te kunnen trainen. "In de centrale tennisopleiding is discipline heel erg belangrijk. Discipline moet uiteindelijk leiden tot zelfdiscipline. Daarnaast is respect voor elkaar en goed gedrag een punt waar Maascourt veel mee bezig is. Bij de jongste kinderen vinden wij brede ontwikkeling erg belangrijk. Zodat ze alle slagen beheersen en spelsituaties herkennen. Al onze trainers werken ook met het Tenniskids-programma. Maar ze trainen niet alleen, ze ondersteunen de vereniging ook, onder meer door het organiseren van activiteiten. Op 16 juli gaan dertig jeugdleden van ons op kamp, naar de Nationale Ranglijsttoernooi in Rijen. Daar verblijven ze de hele week in tenten. Tennis en plezier gaan hand in hand bij Tennisschool Maascourt."

De jeugdafdeling draait dus op volle toeren. Maar ook de Summer Challenge van TC Venray is een succes. Nieuwe leden betalen in de zomerperiode 50 euro voor een lidmaatschap van drie maanden, inclusief een tennisles die wordt verzorgd door Twan Lensen, en beslissen daarna of ze wel of geen lid van de club willen blijven. "Die actie heeft in de afgelopen maanden al veertig extra seniorleden opgeleverd. En de aanmeldingen komen nog steeds binnen." Tennis is na voetbal de tweede sport in Nederland. Meer dan een miljoen mensen slaan regelmatig een balletje. "Niet verwonderlijk, want iedereen kan leren tennissen en je bent nooit te oud om ermee te beginnen. Nieuwe leden, jong en oud, zijn en blijven natuurlijk van harte welkom." Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over onder meer de Summer Challenge kijken op de site www.tennisclubvenray.nl. Voor informatie over Maascourt kijk op www.maascourt.nl of stuur een e-mail naar info@maascourt.nl.