Inschrijven voor Raadselige Roos

Literair Café Venray heeft onlangs haar 25-jarig literaire jubileumjaar afgesloten. Dit betekent, dat er weer vooruit wordt gekeken en de eerste voorbereidingen voor het 26e seizoen worden getroffen. Dus óók die voor de schrijfwedstrijd Raadselige Roos.

Alle amateurschrijvers en -dichters zijn welkom om dit jaar deel te nemen aan de literaire wedstrijd. Het bestuur heeft overigens een mooie vroegere traditie in ere hersteld: Een trofee voor de eerste prijswinnaar in de categorieën proza en poëzie én voor de winnaar van de publieksprijs. Iedereen vanaf 18 jaar kan aan de Raadselige Roos schrijfwedstrijd deelnemen door voor 1 oktober een prozaverhaal of gedicht in te zenden. Het thema voor dit jaar is: speelruimte. Dit thema is verplicht voor alle inzendingen, voor zowel proza als poëzie. Een gedicht moet minimaal uit 50 en maximaal uit 150 woorden bestaan. Een prozaverhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. De inzendingen mogen verder niet eerder gepubliceerd zijn en moeten in het Nederlands geschreven zijn. Tenslotte, alle literaire bijdrages voor deelname kunnen uitsluitend per e-mail worden ingezonden naar raadseligeroos@literaircafévenray.nl. Voor de volledige spelregels zie www.literaircafévenray.nl, webpagina Raadselige Roos. De feestelijke prijsuitreiking aan de winnaars van de Raadselige Roos 2018 vindt plaats op 20 januari 2019 in Venray.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden.

Per 1 juli 2018 is het creatieve aanbod binnen het Toon Hermans Huis Venlo veranderd. Er zijn voortaan twee open groepen die beide een keer in de twee weken plaatsvinden.

Zo is er de groep voor creatieve expressie. Dit houdt in dat er meer productgericht wordt gewerkt. Het doel is samen bezig zijn en beeldende technieken uit proberen om bijvoorbeeld een leuke hobby te ontdekken. Het bezig zijn vind plaats in een veilige sfeer waarin kanker en/of verlies, wel de reden is van deelnemen maar niet het thema. De groep is aanwezig in de oneven weken, op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Verder is er een groep voor beeldende therapie. Hier wordt individueel in de groep gewerkt aan persoonlijke doelen. Procesgericht met thema's zoals Vormgeven aan je gevoelens over wat je verloren hebt. Deze groepsactiviteit, vind plaats op donderdag van 9.30 tot 11.30 in de even weken. Door middel van beeldend werken komt iemand dichter bij zichzelf en door samen te kijken naar het resultaat, ontstaat er beweging en groei.

Voor meer informatie, telefoon (077)3211433 of bij de creatief therapeute Karin Creemers via e-mail karincreemers@home.nl.

Verder is er op de tweede dinsdag van de maand Integrale Lichaamsmassage door José Canjels. Door het lichaam te ontspannen, ontspannen niet alleen organen, spieren, pezen, botten, maar ook de geest. Even afschakelen, even een momentje voor jezelf.

Voor deze behandeling kan een afspraak worden gemaakt via telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.

Venrays Mannenkoor

Open podium Grote Markt op donderdag 5 juli om 19.30 uur. Vakantie tot 9 augustus. Donderdag 9 augustus 19.30 uur repetitie in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Zaterdag 22 september 20.00 uur Muzikaal Feestje in de grote zaal in Schouwburg Venray. Afmelden voor repetities via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-281595568. Mannen die lid willen worden kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Parochiekoor Grote Kerk

Het Parochiekoor van de Grote Kerk in Venray zingt bijna elke zondag gregoriaanse gezangen in de Grote Kerk. Er wordt nog gezocht naar nieuwe mannelijke leden. Tijdens kerkelijke hoogtijdagen en bij speciale aanvragen zingt het koor samen met de dames van het Parochiekoor ook diverse andere liederen. Ook bij de dames is versterking nodig. De donderdagavond is de vaste repetitieavond in de Grote Kerk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dirigent via telefoon (0478)532693 of binnenlopen tijdens de repetitie.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 22 augustus. Confetti is nog op zoek naar dames- en herenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Toon Koonings via telefoonnummer (0478)581729.

Vocal Group Transparant

De volgende en tevens laatste repetitie voor de zomervakantie is op woensdag 11 juli van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. Tijdens deze repetitie kan worden kennisgemaakt met de nieuwe dirigent. De eerste repetitie na de zomervakantie is op woensdag 22 augustus. Voor informatie kan contact worden opgenomen via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Zie ook www.vocalgrouptransparant.nl.

Zangers van St. Frans

Vrijdag 6 juli om 19.30 uur komt het koor de laatste keer voor de vakantie bijeen voor een barbecue. Vanaf eind augustus wordt er gewerkt aan het programma voor het jubileumjaar. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Ophalen oud papier

Leden van Zangers van St. Frans halen op woensdag 11 juli oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant gereed zetten. Er wordt begonnen met ophalen om 18.30 uur.

Bijenwacht gemeente Venray

Ook dit jaar staan onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje te ontfermen. Het gaat om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur en dergelijke. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient een erkend bestrijdingsbedrijf ingeschakeld te worden. Beschikbaar: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123 of (0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557 of 06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579 of 06-13434377. Gebied Castenray: Momenteel niemand beschikbaar.