Geslaagde Match on Tour

Venray | Afgelopen donderdag bezocht Match on Tour wijkgebouw Den Hoender in de wijk Zuid-West in Verray.

Tijdens deze bijeenkomst vertelde Match voor Vrijwilligers de aanwezigen waar de stichting mee bezig is en voor wie. De presentatie was gebaseerd op de drie pijlers van Match zijnde Verbinden, Waarderen en Opleiden. De volgende onderwerpen kwamen langs: de website van Match voor vrijwilligers waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden als vrijwilliger waar en organisaties en verenigingen vacatures kunnen plaatsen. Via deze website kunnen de geschikte matchen gevonden worden. Ook persoonlijke gesprekken met vrijwilligers op kantoor zijn mogelijk, hetzij door bezoeken het kantoor Match of op afspraak. Voor persoonlijke begeleiding bij het vinden van vrijwilligerswerk heeft Match vrijwilligerscoaches opgeleid, welke beschikbaar zijn voor begeleiding. Waarderen gebeurd via Match & Catch permanent en op 7 december de Nationale dag van de vrijwilliger wordt de Pluum gehouden, waar genomineerde vrijwilligers extra in het zonnetje worden gezet.

Het opleiden wordt gedaan via trainingen met interessante onderwerpen. Deze onderwerpen worden aangedragen door vrijwilligers naar behoefte en gepresenteerd door vrijwilligers of uitgenodigde specialisten. Verder kwam aan de orde met welke organisaties Match samenwerkt, zoals de gemeente, Synthese en het Werkleerbedrijf in maatschappelijke projecten. Tot slot werden de aanwezigen uitgenodigd binnen hun netwerk aan te geven, dat Match voor vrijwilligers graag langs komt om te vertellen over hun werkzaamheden en bedoelingen. Geïnteresseerd in Match voor vrijwilligers? Bezoek dan www.matchvoorvrijwilligers.nl, maak een afspraak of kom langs op de Dr. Poelsstraat 6 in Venray. De volgende Match on Tour vindt plaats op donderdag 30 augustus in wijkcentrum 't Stekske Landweert van 20.00 tot 22.00 uur. Het thema is dan Hoe gaat het met u?

Varkens centraal op beurs

Oostrum | De huidige Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) worden per direct omgevormd tot nationale vakevents, gericht op één deelsector. In Hardenberg komt op 19 en 20 maart 2019 een nationaal event voor de pluimveesector en in Evenementenhal Venray komt op 16 en 17 april 2019 een nationaal event voor de varkenssector.

"Door ontwikkelingen in de agrarische sector als schaalvergroting, krimpende markt en toenemende risico's als dierziekte zijn we een uitgebreid marktonderzoek en toetsing in de markt gestart. Het is namelijk onze belangrijkste taak de agrarische sector optimaal te voorzien in haar behoeften", zegt Natascha Halbertsma, adviseur van het agrarisch team van organisator Easyfairs Evenementenhal.

Halbertsma: "De uitkomsten van het marktonderzoek en de toetsing in de markt hebben geleid tot de aangepaste strategie en positionering van LIV. Deze strategie is uitvoerig getoetst bij zowel een aantal exposanten, verenigingen als bezoekers en kan rekenen op commitment van de agrarische sector. Naast een event voor de pluimveesector en een event voor de varkenssector zijn we nog volop met de markt in gesprek voor een apart nationaal event voor de kalverhouderij."

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Natascha Halbertsma van het agrarisch team van Easyfairs Evenementenhal, telefoon (0)523 - 289 821 of 06 – 295 61 988.