Aanleg rotonde op onveilige kruising Noordsingel

VENRAY | Er komt volgend jaar een rotonde op de gevaarlijke oversteek van de Noordsingel, op het kruispunt met St. Jozefweg en Oude Overloonseweg. Er zijn hier al vaker ongelukken gebeurd met fietsers.

Raadslid Tino Zandbergen (Venray Lokaal) stelde donderdag vragen in de raadsvergadering omdat deze rotonde binnenkort weer wordt aangepakt vanwege de komst van de BinckBank Tour in augustus. Het verbaasde Zandbergen dat vorig jaar verkeersheuvels en markeringen na afloop weer in oude staat zijn teruggebracht. Hij hoopte dat het dit jaar niet zou gebeuren en dat direct werk wordt gemaakt van een structurele oplossing voor deze onveilige kruising.

Wethouder Carla Brugman (Venray Lokaal) reageerde in de raadsvergadering dat ook nu na afloop van de BinckBank Tour de kruising weer hersteld zal worden. "Want de oplossing is veel omvattender dan gedacht. Het wordt een behoorlijke ingreep met veel aandacht voor de veiligheid van fietsers. Het plan is eind dit jaar klaar." In 2019 wordt gestart met de aanleg van de rotonde.