Match zoekt planner wijkcentrum

Venray | Match voor Vrijwilligers zoekt een planner voor Stichting Wijkcentrum Landweert.

De taken van de planner bestaan uit het indelen van de vrijwilligers, behandelen van aanvragen huur en plannen agenda/ruimtes, aansturen van de penningmeester/financieel assistent voor het maken van contracten en het aansturen van de Medewerker Activiteiten bij aanvragen voor privéfeesten. Uren maar ook diverse taken in overleg. In overleg ook te combineren met andere taken/functies binnen de organisatie. Wederzijds wordt een proefperiode afgesproken, waarna wordt geëvalueerd vanuit beide kanten. Voor meer informatie over deze en andere vacatures van Stichting Wijkcentrum Landweert: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Vergadering dorpsraden

Heide | De Stichting Dorpsradenoverleg Venray vergadert op maandag 2 juli in gemeenschapshuis Gelderkoel, Heidseweg 72 in Heide. Aanvang: 20.00 uur. Er wordt tijdens de vergadering onder meer gesproken over GlaswebVenray, kermis, openbaar vervoer en de N270 Via Venray. Ook het laatste nieuws uit de dorpen komt aan
bod.

Aanbod Toon Hermans Huis Venlo anders

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden.

Per 1 juli 2018 verandert het creatieve aanbod binnen het Toon Hermans Huis Venlo. Er komen twee open groepen die beide een keer in de twee weken plaatsvinden. Zo is er de groep voor creatieve expressie. Dit houdt in dat er meer productgericht wordt gewerkt.

Het doel is samen bezig zijn en beeldende technieken uit proberen om bijvoorbeeld een leuke hobby te ontdekken. Het bezig zijn vind plaats in een veilige sfeer waarin kanker en/of verlies wel de reden is van deelnemen, maar niet het thema. De groep is aanwezig in de oneven weken, op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Verder is er een groep voor beeldende therapie, waarin individueel in de groep wordt gewerkt aan persoonlijke doelen. Procesgericht met thema's zoals Vormgeven aan je gevoelens over wat je verloren hebt. Deze groepsactiviteit vindt plaats op donderdag van 9.30 tot 11.30 in de even weken.

Door middel van beeldend werken komt iemand dichter bij zichzelf en door samen te kijken naar het resultaat, ontstaat er beweging en groei. Voor meer informatie, telefoon (077)3211433 of bij de creatief therapeute Karin Creemers via e-mail karincreemers@home.nl.

Verder staat op de tweede dinsdag van de maand de cursus Integrale Lichaamsmassage van José Canjels op de rol. Door het lichaam te ontspannen, ontspannen niet alleen organen, spieren, pezen, botten, maar ook de geest. Even afschakelen, even een momentje voor jezelf. Voor deze behandeling kan een afspraak worden gemaakt via telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.