Jamara der Meer (links) en wethouder Anne Thielen openden samen het Bruishuis.
Jamara der Meer (links) en wethouder Anne Thielen openden samen het Bruishuis. Foto: Henk Lammen

Bruishuis geopend

Venray | Wethouder Anne Thielen van Venray opende zondagmiddag in de Schól in Heide het MenzSamen Bruishuis. Aansluitend was er een open dag met tal van activiteiten en werden de bezoekers rondgeleid in het Bruishuis.

"In het Bruishuis kunnen deelnemers terecht voor een zinvolle invulling van hun dag. Het hebben van werk of dagbesteding zorgt voor verrijking. Het zorgt niet alleen voor een dagritme, maar geeft betekenis aan het dagelijkse leven", aldus Jamara der Meer, oprichtster en initiatiefneemster van MenzSamen.

"Het gevoel hebben zinvol bezig te zijn, iets toe te kunnen voegen met een bijdrage, plezier beleven, uitgedaagd worden en in verbinding staan met anderen is wat het leven kwaliteit geeft."

Tijdens de officiële opening kwam eerst Roeland Cleuren (Kansmakelaar bij Wonen Limburg) aan het woord. "Het is mooi dat Jamara der Meer (MenzSamen) en Anke Hurkmans (Wauw speciaal voor jou) allebei er op uit zijn om verbinding te maken. En verbinding dat is iets wat Wonen Limburg super belangrijk vindt. Als je in een wijk iets wilt doen moet je zorgen dat mensen met elkaar in verbinding raken en met elkaar aan de slag gaan. En je moet ook vooral in je kracht staan en dat doen Jamara en Anke met hun doelgroepen."

"Ik voelde meteen de bruisende energie"

Toen werd het woord aan Anne Thielen gegeven. "Enige maanden geleden kwam ik in contact met Jamara en haar plan om aan de slag te gaan om mensen in de gemeente Venray, o.a. statushouders, in hun kracht te zetten en op die manier te laten meedoen in de maatschappij. Ik voelde meteen de bruisende energie die Jamara daar blootgaf. Ze vertelde heel enthousiast over haar plannen."

"Ze werkt heel hard om deze wereld, Venray en de mensen mooier te maken en verbindingen te leggen met al het moois wat we hier hebben. De Hei is een dorp waar het sociaal kapitaal zo aanwezig is en daarom is de Schól een plek waar de bruisende ideeën van Jamara passen. Ik ben heel trots om het Bruishuis vandaag te openen en te zien wat hier is neergezet", aldus Thielen.

Uiteraard zijn er meer foto's gemaakt door onze fotograaf. Deze zijn hier te zien.

Afbeelding
Afbeelding