Toeristische gemeenten

Venray | Dat de gemeente Horst aan de Maas een toeristische gemeente van formaat is, moge duidelijk zijn. Jaarlijks worden 1,3 miljoen overnachtingen en 4,8 miljoen dag-bezoeken geteld. In gemeente Venray gaat het om 350.000 overnachtingen en 4,2 miljoen dag-bezoeken op jaarbasis.

Via Liefde voor Limburg worden de gasten voorzien van informatie over de regio Noord-Limburg en Leudal. Een analyse van de website laat zien dat de gemeente Horst aan de Maas en gemeente Venray hun positie opeisen.

Maar liefs vier dorpen in de gemeentes staan in de top 10 van meest bezochte dorpen en steden in Noord-Limburg en Leudal. Het gaat om Griendtsveen, Lottum, Sevenum en Geijsteren. De lijst wordt aangevoerd door Arcen. De 'Mooiste Wandelroute', gelegen in Sevenum en in 2010 tot mooiste route van Nederland verkozen, neemt de achtste plek in op de lijst van meest populaire routes op www.liefdevoorlimburg.nl. De route staat al jaren in de top 10 en is gratis te downloaden of via de gratis app van Liefde voor Limburg te lopen.

De Duitse Militaire begraafplaats in Ysselsteyn staat op nummer drie van meest bekeken bezienswaardigheid. De laatste jaren hebben diverse bloggers, van wie vele met jonge kinderen, de begraafplaats bezocht en erover geblogd. Er zijn in totaal bijna 700 bezienswaardigheden opgenomen in de database van Liefde voor Limburg.

De Mariapeel, aan de rand van Horst aan de Maas, mag zich, na de twee Nationale Parken in Noord-Limburg, het meest populaire natuurgebied noemen. Nationaal Park De Groote Peel staat op 2 en De Maasduinen op 1.

De website, app en i-punten van Liefde voor Limburg werden in 2017 ruim 1,3 miljoen keren bezocht, laat de overkoepelende promotie-organisatie Leisure Port weten.

Daarnaast werden nog eens miljoenen toeristen en recreanten bereikt via magazines, kranten en via folders die uitgegeven worden door Leisure Port en de toeristische platforms.

De platforms, waaraan in totaal 450 ondernemers verbonden zijn, staan samen met de Leisure Port aan de lat voor het promoten van het toeristisch-recreatief aanbod. Dat doen zij onder andere middels Liefde voor Limburg.