Afbeelding
Foto: albert-hendriks

Nieuwe toestellen Gewoon Buiten

Overloon | De afgelopen week is er weer hard gewerkt in speeltuin Gewoon Buiten. Ook de komende week staat er weer van alles op het programma, zoals het maken van het blotevoetenpad door Denli sierbestrating aanlegservice.

De afgelopen week zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, zoals een dubbele wip, een boshuisje en een hangmat. De eerste toren van de eyecather is gebracht en die wordt in week 28 verder klaargemaakt.

Verder is de ouder-kindschommel gebracht. Hiervan zijn er nog maar weinig in Nederland.

Ook is er door Langen Grondverzet Sambeek gewerkt aan de paden in opdracht van Grondverzet Verberk Boxmeer grond-en wegenbouw met het puin dat de vrijwilligers van Laarakkers BV kregen. "De paden zijn al goed zichtbaar en op deze manier werken we aan een toegankelijke speeltuin voor iedereen", meldt bestuurslid Renuka van Gaal. "Op zaterdag 23 juni hebben onze vrijwilligers gewerkt aan het podium en het klaarmaken van de grond. Ze kregen als beloning drank van de Plus Verbeeten Overloon en heerlijke worstenbroodjes van bakkerij Degen te Overloon."

Als verrassing kwam Bregje van Lieshout een cheque van 1000 euro overhandigen aan Theo Weenink en Harald en Renuka van Gaal, omdat zij een impuls geven aan hun leefomgeving.

Deze cheque kregen ze van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij omdat zij hebben meegedaan aan het leefbaarheidsproject Kern met pit.