Dementie en Dans met mij

Venray | Dansen is leuk én gezond. Voor iedereen, maar vooral ook voor mensen met dementie. Lichaamsbeweging is goed, en wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ook het brein door dans positieve prikkels ontvangt die het dementieproces vertragen. Dansen verbindt ook. Het haalt mensen uit hun isolement, zorgt voor onderling contact, maakt herinneringen levend en geeft plezier.

Elke derde donderdag van de maand is er daarom bij Janssen Dansen en Sporten in Venray onder het motto 'Dans met mij!' een dansmiddag voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

"Ik heb vroeger zelf in de zorg gewerkt", zegt Jeanne Maas van het danscentrum. "Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dit is." Zo organiseerde zij al rolstoeldansen en dansen voor mensen met een verstandelijke handicap. En nu dus ook middagen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

"Het aantal mensen met deze aandoening groeit de komende jaren sterk, en ik ben blij dat we zo kunnen bijdragen aan hun welbevinden. Die blije gezichten, die glundering in hun ogen, daar doe je het voor", zegt Jeanne, die als ambassadeur de lokale horecabedrijven vertegenwoordigt in het programma Venray Dementievriendelijk. "Graag nodig ik mensen met dementie en hun mantelzorgers uit. Schroom niet, loop gerust eens binnen en ervaar zelf hoe gezellig deze middagen zijn", besluit zij.

De dansmiddagen beginnen om 14.00 uur. De entree bedraagt 5 euro p.p., inclusief een kopje koffie met Limburgse vlaai.