Afbeelding
Foto:

Lotte Koppers terug bij Venray 1

Venray | Lotte Koppers (foto, 30) keert komend seizoen terug bij het eerste vrouwenteam van SV Venray. Koppers speelde afgelopen seizoen in een lager elftal van Venray, maar sluit zich voor het seizoen 2018-2019 weer aan bij de hoofdklasser.

Lotte Koppers speelt al vanaf de jeugd bij Venray. Tot en met het seizoen 2016-2017 was ze een vaste waarde voor Venray 1. Ze is een ervaren speelster en inzetbaar in de achterhoede of op het middenveld. Zij is ook basisspeelster van het Nederlands Vrouwen Politie Elftal.

Nieuw in de selectie is Charlotte Dierx (25) uit Roermond. Zij begon haar voetbalcarrière bij SVC2000 en maakte vervolgens de overstap naar Fortuna'54 (2014-2017). Afgelopen seizoen kwam zij een half jaar uit voor Amstenrade. Dit team moest zich noodgedwongen terugtrekken uit de eerste klasse D. Ook Dierx is op verschillende posities in de achterhoede en het middenveld inzetbaar. De nieuwkomer van Venray is eveneens actief in het zaalvoetbal. Yante Bos (21) komt ook de gelederen van Venray 1 versterken. Zij komt over van het tweede team en speelt al haar hele voetbalcarrière bij SV Venray. Zij speelde in verschillende jongens jeugdteams en daarnaast werd zij regelmatig geselecteerd voor de KNVB meidenselecties van Zuid 2. Na een aantal (knie)blessures gaat zij het nu opnieuw proberen om een plek in Venray 1 af te dwingen.

Naast de komst van drie nieuwe speelsters, neemt Venray afscheid van evenzoveel voetbalsters. Myrthe van de Laar verkast naar eredivisionist Achilles'29 uit Groesbeek, Bo Timmermans en Anouk de Ponti zijn gestopt. Foto Henk Lammen.


Fietscrossen in Landweert

Venray | Voor het tweede jaar konden de kinderen in Landweert zich weer uitleven op de crossbaan. Zelfs van buiten de wijk waren er deelnemers te vinden op het crossterrein achter de Muurpeper.


Autocross
in Overloon

Overloon | De jaarlijkse autocross in Overloon wordt gehouden op zondag 1 juli.

De baan is gelegen aan de Oplosedijk/Loonsehei in Overloon. Op deze lange baan met brede bochten, waar de snelheden hoog kunnen oplopen, laten de coureurs hun vaardigheden zien. Na het keuren van de auto's word om 11.00 uur gestart met de wedstrijden.

Er verschijnen verschillende klassen aan de start. Er wordt gestreden om het ASUZ-kampioenschap.