Vijfde Jeeco Team tennistoernooi

Venray | TC Rodhe houdt in augustus weer een Jeeco Team-tennistoernooi. Het evenement is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toernooi met maar liefst veertien deelnemende teams komende van verschillende omliggende verenigingen. En er is nog ruimte voor groei want er kunnen maximaal achttien teams deelnemen!

Het Jeeco-toernooi is zoals de naam al zegt een teamtoernooi waarbij in pouleverband tegen andere teams wordt gespeeld. Per team wordt een damesdubbel, herendubbel en twee mixed dubbel gespeeld per wedstrijd ronde. Een team dient bij voorkeur te bestaan uit drie dames en drie heren, maar minimaal twee heren en twee dames. De teams geven zich op (inclusief de reserve spelers/invallers) waarna de indeling in de klasse wordt bepaald door de gemiddelde ranking van het complete team, op basis van de dan actuele ranking.

De wedstrijden vinden op vrijdagavond tussen 18.30 en 22.30 uur en zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur plaats. Ook niet-deelnemers zijn welkom een kijkje te komen nemen op het park. Inschrijven kan via www.toernooi.nl tot en met 11 augustus. Voor meer informatie: e-mail RC@tcrodhe.nl.


Internationale topduels Swolgen

SWOLGEN | Als voorbereiding op het nieuwe seizoen komen weer enkele buitenlandse topvoetbalclubs naar sportpark Kerkebos in Swolgen. In de komende weken worden liefst zes internationale duels gespeeld.

Het is al het vierde jaar op rij dat Sporting ST gastheer is in de zomerperiode. Nog nooit waren er zo veel wedstrijden als dit jaar. "Het loopt allemaal via voetbalmakelaars", zegt bestuurslid Emile Beurskens. "Vorig jaar hadden we vier wedstrijden en nu al zes. Er worden best wel wat eisen gesteld. Zo moeten er stellages komen omdat alle wedstrijden op video worden opgenomen. De wedstrijden van PAOK komen zelfs op de Griekse tv. Gelukkig hebben we een goede vuttersploeg die al weken in de weer is om alles te regelen. En ze vinden het ook heel leuk om te doen."

De opening was afgelopen dinsdag toen FC PAOK uit Griekenland aantrad tegen AA Gent (Onder 23). De Griekse topclub verblijft in het Parkhotel in Horst en is al vroeg begonnen met de voorbereiding omdat de club deelneemt aan de voorronde van de Champions League.

Op maandag 2 juli treedt PAOK om 17.00 uur aan tegen FC Nordsjaelland uit Denemarken.

Donderdag 5 juli om 18.00 uur speelt KRC Genk in Swolgen tegen het nationale elftal van de Verenigde Arabische Emiraten. KRC Genk komt op zondag 8 juli terug voor de ontmoeting met het Franse FC Valenciennes om 17.00 uur. Woensdag 11 juli speelt de Franse club tegen Charleroi uit Belgiƫ om 18.00 uur. Het slotduel van de internationale reeks is op maandag 16 juli. Dan treffen FC PAOK en Royal FC Antwerp elkaar om 16.00 uur op sportpark Kerkebos.

De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor jeugd onder zestien jaar en ook leden van Sporting ST kunnen gratis naar binnen. "We gaan wel entree heffen, maar ik weet nog niet precies hoeveel. Hooguit 5 euro", zegt Beurskens. "Nee, het entreegeld is niet voor ons. Als club worden we er ook niet rijk van. We houden er wel iets aan over en we hebben natuurlijk de inkomsten uit de kantine."


ATV Venray

Venray | Uitslag Triatlon Cuijk, afstand 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer rennen: Jos Hebben 2.14,05

Triatlon Indelande, afstand 1,5 kilometer zwemmen, 44 kilometer fietsen en 10 kilometer rennen: M45: 14e Alex van Sleeuwen 2.48,35

Coevorder Grachtenloop Coevorden. Juiste afstand was 4850 meter: 1e H50: Frans Deenen 18,02

Mediweert Singelloop Weert, 5 kilometer: MREC: 10e Geert Linders 18,54; 14e Mart van Rooij 19,18; 15e Thijs Vermeulen 19,19

V45+: 4e Anita Verbeek 20,00

1 kilometer: V 9-11: 1e Chayel Bletterman 3,29

Agenda: 30 juni Merselo Merseloop en Uden competitie junioren C/D

1 juli Venray AC competitiewedstrijd pupillen

3 juli Venray avondwedstrijd limbrabaancircuit.