Bianca Ambrosius werkt in Wanssum in een landelijke omgeving.
Bianca Ambrosius werkt in Wanssum in een landelijke omgeving. Foto: Henk Lammen

Bliss viert eerste verjaardag

Wanssum | Bliss Kunst Training Coaching in Wanssum bestaat één jaar en dat moet gevierd worden. Kunstenares Bianca Ambrosius houdt daarom op 8 juli een open dag. "Iedereen is welkom om kennis te maken met onze projecten en schilderijen", vertelt Bianca trots over haar atelier. "De tijd vliegt en dat is een goed teken."

Door Willem Menting

Bliss, aan de Meerlosebaan 43 in Wanssum, is veel meer dan een atelier. Ambrosius geeft er trainingen met creativiteit als middel, leidt cursussen en workshops schilderen en begeleidt trainingen op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Vooral de kunstzinnige coach- en trainingstrajecten zijn volgens Ambrosius erg bijzonder. "Bliss organiseert deze trainingen onder meer voor therapeuten, coaches en begeleiders. Ook bedrijven die zoeken naar een creatief coach- en trainingstraject op maat zijn welkom. De training is erop gericht om door middel van creativiteit diepere inzichten te verkrijgen, je cliënten effectiever stappen te laten zetten en heling nog meer te versterken.
De reacties van de coaches en therapeuten die de training gevolgd hebben zijn veelbelovend. Naast dat coaches, therapeuten en trainers zelf allerlei creatieve coachinterventies aangeboden krijgen, leren ze tekeningen en schilderijen interpreteren en vertalen naar hun cliënt. Het vertrouwen op hun eigen intuïtie wordt nog sterker ontwikkeld en doordat ze alle opdrachten zelf doorleven brengt de training hen zelf ook direct in ontwikkeling. Een verrijking voor therapeuten om zo persoonlijke en zakelijke doelen nog effectiever te bewerkstelligen." De training bij Bliss is KTNO, NOBCO en NOLOC geaccrediteerd als bijscholing.

Op 8 juli zijn de deuren van het kunstatelier vanaf 11.00 uur geopend. Aan de feestelijke open dag komt om 17.00 uur een einde. Het moderne kunstatelier is gelegen in een oase van rust. "Ik zal zorgen voor een hapje en een drankje. Jong en oud is welkom." Ambrosius, van huis uit docente kunstvakken, begon het atelier dus één jaar geleden. "Ik voelde dat ik wat anders moest gaan doen. Nu ben ik heel blij met deze stap. Ik heb geen seconde spijt gehad. Als ik nu fijne reacties krijg dan word ik daar erg gelukkig van." Bliss heeft meer te bieden dan alleen coachingstrajecten. Ook scholen kunnen terecht bij Bliss voor kunstprojecten en trainingen. Zo hebben honderd kinderen van basisschool de Focus een schilderij gemaakt van 4,5 meter lang.

Daarnaast verzorgt Bliss workshops schilderen en cursussen stijlontwikkeling en intuïtief schilderen.Ook Ambrosius zelf heeft nog toekomstplannen. Zo wil ze op termijn weer zelf meer gaan exposeren. "Het blijft toch leuk om eigen werk te tonen aan het grote publiek. Op dit moment exposeer en verkoop ik mijn schilderijen vanuit mijn atelier waar je buiten de open dagen op afspraak altijd vrijblijvend welkom bent."

Meer informatie over Bliss is te vinden op www.kunstatelierbliss.nl.


Kemmerekoor Geijsteren vier gouden jubileum

Arcen | Het Kemmerekoor uit Geijsteren trok afgelopen weekend met de boot over de Maas. Onder andere in Arcen stapten ze uit om een klein concert te geven ter ere van hun 50-jarig jubileum. Dit was het uitje voor de koorleden maar er staat nog meer op het programma in dit speciale jaar.