Convenant voor mfc Wanssum

WANSSUM | De gemeente gaat met alle betrokken partijen een convenant afsluiten voor de bouw van een multifunctioneel centrum (mfc) in Wanssum. Het doel is de impasse te doorbreken. Al tien jaar wordt tevergeefs gezocht naar een alternatief voor het verouderde gemeenschapshuis De Zandhoek.

Alle haalbaarheidsonderzoeken en initiatieven hebben tot nu toe niet tot resultaat geleid. Een tegenvaller was dat vorig jaar bekend werd dat basisschool De Peddepoel niet zal meeverhuizen naar het nieuwe mfc. Schoolbestuur Dynamiek kiest wel voor een nieuwe sportzaal op sportpark De Meulebèèk. De huidige gymzaal in De Zandhoek is verouderd en te klein.

De beoogde locaties voor het mfc, op de parkeerplaats van het sportpark of aan de westkant van de jachthaven, staan op losse schroeven. Daarnaast kampt de nieuwbouw met een financieel tekort. Ondanks dat de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum hiervoor al 350.000 euro reserveerde.

Door alle mislukte pogingen is er nog weinig vertrouwen in het dorp op een goed afloop. Door het sluiten van een convenant tussen de gemeente en de stichtingen gemeenschapshuis De Zandhoek, De Meulebèèk, scholengroep Dynamiek, dorpsraad Wanssum en de werkgroep Meulebèèk Actief moet het plan weer vlot getrokken worden. In het kader van het project Schoon door de poort is geld vrijgemaakt voor de renovatie van het gemeenschapshuis. Samen met de 3,5 ton van Meerlo-Wanssum is het bedrag ontoereikend om een nieuw mfc te bouwen. De voorkeurslocatie is bij sportpark De Meulebèèk.