'Rijbewijs scooters afpakken'

Venray | Centrumbewoners ondervinden veel hinder van hardrijdende scooters en brommers in de Gouden Leeuw en Kempweg. Dat bleek dinsdag tijdens de jaarvergadering van wijkraad centrum.

Wijkagent Marcel Deenen erkent het probleem. "Het is voor iedereen een doorn in het oog. Ik weet wie het zijn en ik heb ook de kentekens. We willen ze het rijbewijs afnemen. Daarmee doen we ze meer pijn dan met een boete van 200 euro."

Nog geen besluit fietsen Schoolstraat

venray | Er is nog steeds geen besluit genomen over het al dan niet toestaan van fietsers in de Schoolstraat. Dinsdag tijdens de vergadering van wijkraad centrum drongen enkele bewoners erop aan de huidige situatie (voetgangersgebied) intact te laten.

Centrumbewoners vinden het onbegrijpelijk dat boa's en politie momenteel niet optreden tegen de illegale fietsers in de Schoolstraat. Doordat er geen handhaving is, neemt het probleem hand over hand toe. "Ik heb gezien dat er een politieauto door de Schoolstraat reed, terwijl er gewoon gefietst werd. De politie deed helemaal niets", merkte een bewoner op. Wethouder Carla Brugman van handhaving meldde dat het college nog geen besluit heeft genomen. "Maar ik neig ernaar fietsers gewoon toe te laten", zei Brugman die aankondigde strenger op te gaan treden. "Ik ga als wethouder niet op en neer zwalken. Ik kies voor een duidelijke boodschap. Als er regels zijn, moet er ook gehandhaafd worden. Dan moeten we er meer mensen op gaan zetten."

Funnight Peelparel

Venray | Lionsclub Venray Peelparel houdt op vrijdag 26 oktober vanaf 20.00 uur een Funnight in Schouwburg Venray.

De opbrengst van de avond komt ten goede aan onder andere Stichting Voedselbank Limburg Noord en EVA Vrouwencentrum Venray. Na vijf succesvolle Ladiesnights gooien de Peelparels het over een andere boeg. Ze richten zich niet meer alleen op vrouwen, maar iedereen is welkom. Het wordt een avond waar de bezoekers kunnen genieten van cabaret en daarna tot in de kleine uurtjes kunnen feesten in de foyer van de Venrayse schouwburg. Een terugkerend element uit de afgelopen edities is de loterij met prijzen. Als cabaretact zijn de jongens van Jeroens Clan geboekt. Deze Brabantse jongensgroep stond begin dit jaar in de finale van het Leids Cabaret Festival en wordt bestempeld als aanstormend talent. Scherpe en intelligente sketches en liedjes volgen elkaar in rap tempo op. Tijdens het feest, dat na het cabaret losbarst, kan genoten worden van muziek van de band Fezz. Kaarten voor de Funnight zijn te bestellen via www.lcvenraypeelparel.nl.

Taalcafé

Venray | Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. BiblioNu Venray houdt daarom maandelijks een Taalcafé, waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Het Taalcafé wordt elke laatste donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur gehouden in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. De eerstvolgende keer is op donderdag 28 juni. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.