Volleybalclubs bundelen krachten

Horst aan de Maas | Vijf volleybalverenigingen binnen de gemeentegrenzen van Horst aan de Maas gaan samenwerken teneinde met vereende krachten de jongens- en herenafdelingen een impuls te geven. Na de officiële bekrachtiging van de samenwerking, die onlangs plaatsvond, is de eerste concrete daad het gezamenlijk inschrijven van jongensteams in de NeVoBo-competitie.

De volleybalclubs van ATHOS (Sevenum), HOVOC (Horst), AVOC (America), HVC (Hegelsom) en VCM (Meterik) bevinden zich binnen een oppervlak van een paar vierkante kilometer binnen de gemeente Horst aan de Maas. De verenigingen, welke qua structuur en organisatie erg op elkaar lijken, lopen tegen dezelfde vraagstukken aan. Om aan de vraag en aanbod bij het jongens- en herenvolleybal te kunnen voldoen, zijn de handen ineengeslagen.

Bevolkingskrimp en vergrijzing zorgen ervoor dat het ledenaantal bij met name de jongens- en herenafdelingen van de volleybalverenigingen onder druk staat. Door de overeenkomst kunnen de vijf clubs dat knelpunt het hoofd bieden en alsnog volwaardige teams op het juiste niveau aanbieden. Het bestuur van elk van de vijf verenigingen heeft er het volste vertrouwen in dat de samenwerking voor hun leden gaat resulteren in meer volleybalplezier.


Positieve desintegratie

Overloon | Lieke van der Vorst houdt op vrijdag 27 juli van 19.30 tot 21.30 uur een masterclass Positieve desintegratie in Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon.

Wil jij weten: Hoe jij je mooiste leven kunt leven? Je eigen doelen kunt nastreven in plaats die van anderen? Je eigen leven en emoties in de hand kunt hebben en kunt sturen? En daarbij van toegevoegde waarde bent voor de omgeving. Persoonlijke ontwikkeling wordt in deze masterclass naar het hoogste niveau getild. Niet meer leven, liefhebben en werken op de automatische piloot maar met betekenis en diepgang. Van der Vorst weet als geen ander nuttige informatie, persoonlijke ervaringen en verhalen van deelnemers te mixen. Aanmelden graag vooraf via e-mail info@liekeweetraad.nl, via www.liekeweetraad.nl of via telefoon 06-11356285. Kijk voor meer data/locaties en de voorwaarden op https://www.liekeweetraad.nl/masterclasses/. Zie ook www.helder-overloon.com.


Gildefestijn

Groeningen | Het Sint Anthonius- en Sint Nicolaasgilde uit Groeningen viert zijn 524-jarig bestaan met als hoogtepunt op 1 juli de Kringgildedag van het Land van Cuijk.

Er komen 31 gilden uit het Land van Cuijk, Gelderland en Limburg naar Groeningen, waaronder ook die van Geijsteren en Blitterswijck uit de gemeente Venray. Diverse commissies van het Groeningse gilde werken hard aan de voorbereiding van verschillende activiteiten die tijdens het Gildenfestijn plaatsvinden. Het festijn begint op vrijdagochtend 29 juni met een kinderdag in middeleeuwse stijl, die wordt begeleid door Rin ende Maes, een groep mensen die de middeleeuwen tot leven brengt. Vrijdagavond vanaf 20.30 uur kunnen de bezoekers genieten van muziek van De Fik Erin, slagwerkgroep Vortum Mullem en Allround DJ Mark. Zaterdag 30 juni om 13.00 uur begint het matinee in de tent met medewerking van smartlappenkoor Van Heure Zinge en de VOVG. Het middeleeuwse dorp Rin ende Maes is dan ook geopend, er zijn in het dorp onder meer demonstraties bij te wonen. 's Avonds om 20.30 uur staat partyband Afslag 7 op de planken en zal Allround DJ Mark de pauzes muzikaal opvullen.

Zondag 1 juli staat de Gildendag op de rol. Na de gildeviering, aanvang 9.30 uur, is er een koffietafel voor genodigden waarna de erewijn wordt geschonken bij Café de Zandpoort. Om 12.30 uur begint de rondgang door het dorp, die naar het feestterrein aan de Maasstraat trekt. Op het feestterrein volgt vervolgens de massale opmars en het slangendefilé met alle deelnemende gilden. Aansluitend beginnen de wedstrijden trommelen, bazuinblazen, vendelen en het standaard rijden op het hoofdterrein. Op schietterrein De Lemse Kuul zijn de wedstrijden geweerschieten en op het weiland ertegenover worden wedstrijden kruisboog-wipschieten gehouden. In de tent is gedurende de middag muziek te horen van Ruizzz, die het publiek verrast met overwegend populaire Nederlandstalige nummers. Ook Allround DJ Mark zal weer aanwezig zijn. Tumult uit Vortum Mullem zal voor en na de prijsuitreiking, die rond 19.00 uur gepland staat, het publiek vermaken en de dag afsluiten. Meer informatie over het Gildenfestijn in Groeningen is te vinden op www.gildenfestijn2018.nl.


PC Ons Genot

Sevenum | Jikke van Gerven behaalde met paard Cent Carrats op een ruitersportwedstrijd in Sevenum in de klasse M springen de derde prijs. In klasse L werd ze met haar paard Christiaens Carlson vierde. Gertie Peters wist de tweede prijs te behalen in de klasse M2 dressuur met haar paard Daron. Aniek Voesten behaalde op de wedstrijd van het Vlakwater in de klasse L2 dressuur tweemaal de eerste prijs met haar paard Lisa. Sam Couwenberg deed in Gaasterland mee aan de samengestelde menwedstrijd en wist met de pony´s Jeannetje en Ronaldo de derde plaats te behalen.

PC St. Jan

Sevenum | Katelijne Philipsen verscheen op een selectiewedstrijd in Sevenum aan de start met haar pony Miss Money Penny. Ze werd tweede in de klasse AB B springen. Met haar pony Jumping Jewel wist ze de eerste prijs te behalen in de klasse CB. Bart Philipsen werd eerste in de klasse CL met haar pony Prins. Hieke Kreuzer mocht met haar pony Orchid's Latte Macchiato de derde prijs in ontvangst nemen in de klasse DE B. Juul Michels werd eerste met haar pony Bambine in de klasse DE Z. Bij de dressuur wist Katelijne Philipsen met haar pony Miss Money Penny de overwinning in beide proeven in de klasse AB B te behalen met 193 en 200 punten. Bij de paarden was er voor Sannah Kreuzer een eerste prijs met haar paard Romanov Boy H in de klasse M2 met 190,5 punten.