Doek valt voor ActiveRooy

Venray | Eind april was er nog groot feest bij ActiveRooy. Op de laatste speeldag handhaafden de volleybalsters van het eerste vrouwenteam zich knap in de derde divisie. Nu valt het doek alsnog voor de ploeg.

ActiveRooy is er niet in geslaagd om voor volgend seizoen voldoende speelsters op de been te brengen. Het oude tweede team gaat volgend seizoen door het leven als eerste ploeg. Het team blijft wel spelen in de tweede klasse. Eerder werd al duidelijk dat Iris Janssen en Lieke Vervoort na meer dan tien jaar in het eerste team zouden stoppen. Ook Maud van de Ven, Kiki Smits, Laura Jacobs en Anne Janssen verlieten de ploeg.

Ook het eerste mannenteam van ActiveRooy valt uit elkaar. De ploeg degradeerde dit seizoen uit de promotieklasse en na onenigheid met het bestuur besloten de volleyballers te stoppen.


Concerten in                 't Pelgrimshuis

Smakt | Het muziekensemble Nooit gedacht uit Wellerlooi en 't Pelgrimshuis in Smakt houdt op zondag 24 juni een tuinconcert op het verenigingsplein aan de achterzijde van het Pelgrimshuis in Smakt.

Het 35-koppige muziekensemble, onder leiding van de dirigent Rob Jacobs, speelt muziek variërend van kerst tot pop/rock, het thema van deze middag is Mediterrane.

Op zondag 1 juli houden muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde uit Holthees-Smakt en 't Pelgrimshuis een zomerconcert in de kloostertuin, op het verenigingsplein achter 't Pelgrimshuis. De muziekvereniging, onder leiding van dirigent Bart Klerken, speelt muziek passend bij het thema van de middag Mediterrane.

Als verrassing treedt een muzikaal zangtalent op uit de regio. Beide concerten is de aanvang om 15:00 uur en de toegang is gratis. Aansluitend aan beide concerten is er een mediterraans buffet.

Kijk ook op www.demuziekvereniging.nl. Kaartjes voor het mediterraans buffet zijn te bestellen bij het Pelgrimshuis. Aanvullende informatie is verkrijgbaar bij het pelgrimshuis via telefoon (0478)636228 of via e-mail pelgrimshuis@hetnet.nl.


Social Venray stopt

Venray | De redactie Peel en Maas heeft besloten te stoppen met de Social Venray-rubriek in het Venrayse nieuwsblad.

"Vooral vanwege de invoering van de nieuwe privacywetgeving", zegt hoofdredacteur Ron Koenen van Peel en Maas.

"Dankzij de nieuwe Europese privacywet krijgen mensen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Ook is het zo dat niet iedereen de rubriek waardeerde en dat mensen zich soms overvallen voelden als ze hun op sociale media geposte foto plotsklaps in Peel en Maas terugzagen. Dat is niet de bedoeling van de rubriek. Die moest vooral luchtig zijn. Om in de toekomst problemen te voorkomen, hebben we ervoor gekozen met de rubriek te stoppen."

Match is zoek naar jou

Venray | Match voor Vrijwilligers is op zoek naar jou .....

Werken als vrijwilliger bij Match betekent: Samenwerken met een groep leuke en enthousiaste mensen; gave dingen doen voor de vrijwilligers in onze gemeente; meewerken aan mooie projecten; meedenken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten; jezelf ontwikkelen en een succesfactor zijn.

Neem voor meer informatie contact op via telefoon (0478)516995, e-mail Martin.leenders@matchvoorvrijwilligers.nl of kom langs op de Dr. Poelsstraat 6 in Venray. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Bijenwacht paraat

Venray | Zoals elk jaar staan ook in 2018 onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje te ontfermen.

Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur en dergelijke. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient een erkend bestrijdingsbedrijf ingeschakeld te worden. Beschikbaar: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123 of (0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557 of 06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579 of 06-13434377. Gebied Castenray: Momenteel niemand beschikbaar.

Computerclub Venray

Venray | Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond bij 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in. Wie een probleem heeft met de computer of een vraag kan terecht bij de club.

Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetsenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dan wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. Het lidmaatschap voor een jaar kost 25 euro. E-mail info@computerclubvenray.nl. Zie ook www.computerclubvenray.nl.

Expositie X-stream met Venrays tintje

Asten | Het kunstenaarscollectief X-stream, waar ook Venraynaar Paul van Hoenselaar deel van uitmaakt, presenteert op zaterdag 8 en zondag 9 september eigen werk in de tuin van het Open Atelier van kunstenaar Theo van Dam, Behelp 15, in Asten-Heusden.

De tuin is toegankelijk op zaterdag 8 september vanaf 13.00 uur, en de tentoonstelling wordt op die dag om 14.00 geopend met een inleiding en een muzikale bijdrage van de Eindhovense band 'Wanklank'.

Het collectief is ontstaan in 1992 in Helenaveen en wordt momenteel vertegenwoordigd door de kunstenaars Paul van Dijk, Theo van Dam, Paul van Hoenselaar en Teo Bähler. Tevens wordt werk getoond van Gerard Knapen en Joke van Helmond, de kunstenaars die actief zijn in het inloopatelier.