Afbeelding
Foto:

Motorcrossers op podium

Eersel | Tijdens de 24 MX MON nationale motorcross in Eersel hebben Juup Tax (Wanssum), Daan van Rijswijck (Oirlo) en Johan Gommans (Oirlo) een podiumplaats behaald.

Tax behaalde zijn eerste podium bij de MX 2 senioren met twee keer een tweede plaats in de manches. Hij werd hiermee tweede in het dagklassement. Van Rijswijck behaalde hetzelfde resultaat bij de quads nationalen en Gommans pakte met een vierde en derde plaats in de manches een derde plaats bij de quads inters.

Bij de MX 2 senioren had Tax een goede start tijdens de eerste manche. In de derde ronde nam hij de leiding over van Axel Elbers (Druten) en bouwde snel een voorsprong op.

Helaas bleek de voorsprong niet genoeg en werd Tax achterhaald door Krijn van Vroenhoven (Ommel) en moest hij zijn meerdere erkennen in van Vroenhoven. Joey van der Zanden (Wanssum) reed eveneens een goed manche. Na een mindere start reed hij naar een derde plaats.

In de tweede manche hadden beide motorcrossers uit Wanssum een matige start. Tax wist nog snel terug naar voren te rijden en eindigde de manche wederom op een tweede plaats achter van Vroenhoven. Van der Zanden zag zijn kans op een podiumplaats in de eerste ronde vervliegen door een val.

Bij de quads nationalen reed Daan van Rijswijck naar tweemaal een tweede plaats in de manches. Voor van Rijswijck was dit het maximaal haalbare achter een ijzersterke Mark van der Sanden (Luyksgestel) die op zijn thuiscircuit de dagzege greep.

Johan Gommans behaalde bij de quads inters een derde plaats in het dagklassement.

Uitslagen:

Veendam (KNMV) ONK 125cc: 31. Kevin Simons (Well)

Eersel (MON): MX 2 senioren: 2. Juup Tax (Wanssum). 6. Joey van der Zanden (Wanssum)

MX open senioren: 27. Koen Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen: 6. Jules Deenen (Wanssum). 15. Jop Koopmans (Holthees). 28. Erik Weerts (Overloon). 29. Maik Hubers (Venray)

Quads nationalen: 2. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Quads inters: 3. Johan Gommans (Oirlo)

Foto: Daan van Rijswijck behaald het podium bij de quads nationalen. Foto: Maycel de Bruijn