Twee van de deelnemers die dit jaar meedoen op hun BMX.
Twee van de deelnemers die dit jaar meedoen op hun BMX. Foto: Simone Swinkels

Fietscross Landweert

Venray | In de Venrayse wijk Landweert vindt zaterdag, 23 juni de tweede editie van de fietscrosswedstrijd plaats. Het parcours is gelegen bij de natuurbelevingstuin aan de A73, Morgenster en Melisse. Daar crossen de kinderen met hun fiets zo snel mogelijk naar de finish.

Door Simone Swinkels

Het initiatief om een fietscrosswedstrijd voor de kinderen te houden, kwam vanuit Niek Wilms. Hij stapte naar de wijkvoorzitter, Jeroen Tabeling, met het plan en dat viel meteen in goede aarde.

Vorig jaar is de eerste editie gehouden en de tweede editie is ook bijna aan de beurt. "Vanuit de wijkvereniging is de eerste editie heel goed bevallen. Vorig jaar waren er 24 deelnemers en daar hopen we dit jaar overheen te gaan. Voor een eerste keer waren we wel tevreden", vertelt Wilms.

Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen meedoen en het maakt niet uit of iemand nou uit Venray of uit de kerkdorpen van Venray komt. "Het is gebruikelijk om met een BMX mee te doen, maar je mag ook met een oude fiets of als je wilt met een mountainbike meedoen. Stel je hebt geen fiets, dan hebben we ook nog fietsen beschikbaar."

Een helm is verplicht gesteld door de organisatie. Wilms: "Voor de kinderen is dat wel het veiligste, we willen niet dat er iets gebeurt. Ook helmen zijn bij ons beschikbaar."

Het is een kleinschalig evenement, er is dan ook geen grote prijs te winnen. Het gaat vooral om het meedoen. Er staat geen tent, er is alleen wat kleins voor de kinderen. "Vorig jaar hadden we een luchtkussen, die zal er dit jaar ook weer zijn. Verder hebben we een quad, daar kunnen kinderen mee achterop zitten als ze willen en ook hebben we een demonstratie van een RC Car", vertelt Wilms. Een RC Car is een op afstand bestuurbare kleine auto. Als laatst heeft de organisatie nog chips en ranja klaar staan voor de kinderen, dit zit inbegrepen bij deelname.

Om mee te doen met de wedstrijd, vraagt de organisatie 2,50 euro per deelnemer. Voor degene die zich nog willen aanmelden, dat kan via het aanmeldingsformulier op de site van de wijkvereniging: www.landweert.nl/wijkvereniging.

De dag duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.