Walk&Talk

Venray | Dinsdag 3 juli organiseert BiblioNu Venray een Walk&Talk-bijeenkomst. Het thema is zelfstandig ondernemen.

Op zoek naar werk om uit de uitkeringssituatie te komen. Dat is voor veel mensen de reden om zichzelf te gaan scholen. Met diploma's en certificaten heeft men meer mogelijkheden om een baan te vinden.

Naast het zoeken naar een nieuwe vaste baan is er uiteraard ook de mogelijkheid om 'voor jezelf' te beginnen. Je bent handig en in staat als zelfstandige klussen aan te pakken. Maar het kan ook zijn dat je het handelen in het bloed hebt zitten. Je bent dan zelf in staat het juiste in te kopen en met winst te verkopen.

Maar hoe start je dit op? Hoe kom je de klussen? Welke stappen moeten er genomen worden om te mogen beginnen? Welke instanties kunnen je helpen?

Tijdens deze bijeenkomst maken de deelnemers een korte reis over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het werken als zelfstandige. Maar nog belangrijker, wat heb je nodig aan ervaringen, kennis en eventuele financiering?


Een Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Deelnemers kunnen hun sollicitatie-ervaringen delen met elkaar, contacten leggen en suggesties krijgen en geven die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan. Inloop vanaf 9.00 uur. De start is om 9.30 uur en de bijeenkomst duurt tot 11.30 uur. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Graag vooraf aanmelden via mpeeters@biblionu.nl