Ook de Venrayse groepen van BDF presenteren zich in The Travel Machine.
Ook de Venrayse groepen van BDF presenteren zich in The Travel Machine. Foto: Henk Lammen

"Show verveelt geen seconde!"

Venray | Dansschool Bruce Dance Factory (BDF) verzorgt op zondag 24 juni twee shows in het Parktheater Eindhoven. Om 13.00 uur is er de cursistenshow waarin de leerlingen zich presenteren. Om 19.00 uur gaat het dak eraf als de Academy-dansers en danseressen uitpakken met The Travel Machine. "De crème de la crème van de dansschool", zegt Merel van Keulen van BDF.

Door Henk Lammen

Een kleine anderhalve week voor de show worden de laatste puntjes op de i gezet tijdens de lessen in sporthal De Wetteling in Venray. De dansers en danseressen werken zich ruim een uur in het zweet. De tijd begint te dringen. In Venray krijgen zeven groepen les, waarvan vijf deel uitmaken van The Academy. De show zondag is het platform waarop dansers en choreografen hun talenten kunnen laten zien.

"Alle choreografen laten hun eigen creaties zien. Het totaal wordt samengesmeed tot een spetterend geheel. Het is een samensmelting van zoveel stijlen. Hiphop, modern, streetdance. Je kijkt echt naar dansers en danseressen die iets kunnen. De show zal geen enkele seconde vervelen. Er is een continu spanningsveld voor de bezoekers. De wauws zullen niet van de lucht zijn", belooft Van Keulen. "Vooral de prachtige visuals geven de show een extra dimensie."

Sisley Angenois (27) uit Venray is een van de choreografen. Ze vervult de hoofdrol in de tijdmachine die de thema's zoals bijvoorbeeld Egypte, Atlantis en Nineties met elkaar verbindt. Ruim vijftien jaar geleden begon ze als danseres, nu geeft ze leiding aan een cursistengroep en twee groepen van The Academy. "Het is een heerlijke uitlaatklep voor mij. Als danseres een stukje expressie neerzetten, de muziek voelen. Ontspannen en afschakelen. Als ik boos was, verdrietig of down dan voelde ik me na het dansen meteen een stuk beter." Nu draagt ze haar kennis over aan de nieuwe generatie. "Het is echte topsport, aanpoten en presteren. Uithoudingsvermogen, lenig zijn, muzikaal gevoel. Dit alles is nodig om op een heel hoog niveau te dansen. Dat willen we zondag laten zien."