Buurtcirkel wint verkiezing

Venray | Buurtcirkel is winnaar geworden van de verkiezing Meest leefbare ggz-omgeving. Een Buurtcirkel is een groep van negen tot twaalf mensen die bij elkaar in de buurt woont. De deelnemers ondersteunen elkaar bij hun hulpvragen.

De deelnemers komen bij elkaar thuis, ontmoeten elkaar bij een centrale plek in de wijk of ondernemen samen activiteiten. Buurtcirkel gaat uit van de talenten en vaardigheden van mensen. Ondersteund door een vrijwilliger en een professionele hulpverlener leren ze zelfredzaam te zijn. Buurtcirkel is een initiatief van +Vijf. In Venray zijn twee Buurtcirkels actief.

In de verkiezing Meest leefbare ggz-omgeving werden best practices gezocht om andere ggz-omgevingen gezonder, mensvriendelijker en energieopwekkender te maken. Een jury is op zoek gegaan naar de meest inspirerende voorbeelden van een leefbare ggz-omgeving en kwam tot vijf finalisten waaronder Buurtcirkel.

Buurtcirkel wordt gewaardeerd om de wederkerigheid van de werkwijze en het feit dat de sociale contacten bijdragen aan de zingeving van de deelnemer. Daarnaast zijn Buurtcirkels 'sociaal inclusief' waardoor de deelnemers weer onderdeel worden van de samenleving. Verder kiezen de deelnemers zelf voor deelname en zijn ze dus erg gemotiveerd. Naast alle lovende woorden wil de jury opmerken dat sommige mensen niet buiten een instelling kunnen leven. Deze kwetsbare personen moeten geen slachtoffer worden van het beleid dat zorg in instellingen afgebouwd wordt. Daarnaast vraagt de jury zich af of er voldoende professionele begeleiding is voor de deelnemers van Buurtcirkel. Voor meer informatie over de verkiezing: http://denieuwedraai.nl/buurtcirkel-is-de-meest-leefbare-ggz-omgeving/.

Meer weten over Buurtcirkel? Kijk op www.buurtcirkel.nl. Denk je dat deelnemen aan een Buurtcirkel iets voor jou is? Stuur dan een mail naar info@buurtcirkelvenray.nl. Een van de Buurtcirkelcoaches neemt dan contact op voor een informatief gesprek.


Succesvolle week Venrayse schutters

Venray | De leden van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray zitten in de drukste periode van het jaar en hebben een succesvol weekend achter de rug.

Rutgher Spanjaard en Teun Bom namen zaterdag deel aan het Nederlands kampioenschap solisten en kleine ensembles in het Noord-Brabantse Berlicum. Spanjaard kwam uit in de vijfde divisie en behaalde een eerste prijs met 83 punten. Bom excelleerde met een formidabel optreden en behaalde 89 punten en dat was goed voor een derde plaats in het algemeen Nederlands klassement. Een opsteker voor de Venrayse jeugd en Teun in het bijzonder. Zaterdag is bij schutterij Sint Leonardus Panningen-Egchel gestreden om de vierde en laatste schietwedstrijd van de Schutterscombinatie Noord-Limburg. De hoofdprijs was weggelegd voor het C1-zestal. Het zestal, bestaande uit Sjaak van Rhee, Annemie van Lierop-Nooijen, Bianca Krijnen-de Klein, Toos Linders-Verhaeg, Stephanie Henssen en Ria de Klein-Peters, had negen punten voorsprong op de directe concurrentie en vergrootte de voorsprong tot 14 punten. Het won het dagklassement in de C-klasse en behaalde ook de eerste prijs in het algemeen klassement.

Zondag werd deelgenomen aan het tweede bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana bij de schutterij Sint Leonardus Panningen-Egchel.

De prijzen: 3e prijs mooiste geheel in militair uniform. 2e prijs beste houding. 3e prijs Beste defilé, 2e prijs beste bordjesdrager Lisa van Lierop. 1e prijs Mooiste schutterskoningin Romy Litjens. 3e prijs Mooiste marketentsters Stephanie Henssen en Ciska Bom. 2e prijs Beste muziekkorps in de optocht. 1e prijs Beste muziekkorps op het terrein (Jeugd). 2e prijs Beste muziekkorps op het terrein. 1e prijs Beste tamboermaître

Solistenwerken jeugddivisie slagwerk: 1e prijs Silke Krijnen. 2e prijs Xander Bakx. 3e prijs Daphne Bakx

Solistenwerken 2e divisie slagwerk: 1e prijs Romy Litjens

Solistenwerken 3e divisie slagwerk: 1e prijs Teun Bom

Solistenwedstrijden 5e divisie slagwerk: 1e prijs Rutgher. 2e prijs Tieme. 2e prijs Ilse Krijnen. 3e prijs Bas Andriessen

Jeugdwindbuksschieten 6 t/m 8-jarigen: 1e prijs Lisa. 2e prijs Merel

Jeugdwindbuksschieten 9 t/m 11-jarigen: 2e prijs Silke

Jeugdwindbuksschieten 12 t/m 14-jarigen: 3e prijs Daphne Bakx.