Myrthe Moorrees aan het werk met jonge talentjes tijdens de Streetleague Venlo-Venray.
Myrthe Moorrees aan het werk met jonge talentjes tijdens de Streetleague Venlo-Venray. Foto: Henk Lammen

Myrthe droomt van Oranje

Venray | In stadion De Koel in Venlo vond afgelopen weekend de grote finale plaats van de vierde editie van StreetLeague Venlo-Venray. Voor voetbalster Myrthe Moorrees uit Venray betekende het evenement een primeur.

Door Henk Lammen

Samen met international Kika van Es (26) uit Boxmeer is Moorrees een bedrijf gestart. Onder de naam Van Es & Moorrees football clinics gaan de twee voetbalsters samen trainingen en clinics verzorgen voor bedrijven en voetbalverenigingen. Beiden hebben een verleden bij VVV-Venlo en speelden afgelopen seizoen samen bij FC Twente. "We kennen elkaar al langere tijd en zijn door het voetbal vriendinnen geworden. We zijn al verschillende keren gevraagd voor het geven van trainingen en clinics. Vanuit die gedachte is het idee ontstaan om die activiteiten in een bedrijf onder te brengen. Dan is het leuk om hier bij VVV-Venlo, waar we beiden gespeeld hebben, voor de eerste keer ons bedrijf te presenteren. Het is echt een primeur. Daar zijn we ook wel een beetje trots op."

Clinic op maat

Bedrijven en verenigingen kunnen Moorrees en Van Es inhuren voor het verzorgen van een training of clinic. De doelgroep is breed, jong en oud, meisjes en jongens, senioren. "We proberen voor iedereen een op maat programma te maken waar behoefte aan is. Beter leren aanvallen, of verdedigen, dan passen wij de training of clinic aan op dat thema. Maar het kan ook zijn dat verschillende onderdelen aan bod komen. Wij passen ons aan de vraag van de klant aan. Dan zorgen wij voor een leuke dag."

Het is niet toevallig dat Moorrees en Van Es samen de nieuwe voetbalschool zijn begonnen. Ze zijn vriendinnen van elkaar en speelden afgelopen seizoen beiden bij FC Twente. Myrthe kijkt tevreden terug op afgelopen voetbaljaargang. "We speelden voor de prijzen. Jammer genoeg is dat uiteindelijk niet gelukt en zijn we tweede geworden. Dat is wel een teleurstelling. Van de andere kant kunnen we tevreden terugkijken over de progressie die we geboekt hebben. Als team, maar ook persoonlijk. Bij PSV ben ik in de tweede helft van het seizoen centraal achterin gaan spelen. Bij Twente heb ik daar nu het hele jaar gespeeld. Ik ben blij dat ik de stap naar Twente heb gemaakt. Ik heb veel geleerd en opnieuw stappen gemaakt."

Dromen over Oranje

De wegen van Moorrees en Van Es scheiden zich aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Kika gaat naar Ajax, Myrthe blijft FC Twente trouw. Kampioen Ajax lijkt op het eerste oog opnieuw titelfavoriet. Op 11 juli begint alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We hebben een nieuw, jong team met veel perspectief. We gaan in ieder geval opnieuw strijden voor de prijzen en kijk vooruit naar het nieuwe seizoen." De 23-jarige voetbalster uit Venray heeft haar eigen dromen, zoals een vaste basisplaats in het grote Oranje. "Ik ben komend seizoen klaar met mijn studie. Er komt tijd vrij om via extra trainingen progressie te boeken. Dat is ook besproken met de club. Op die manier hoop ik de aansluiting te vinden en een vaste plek in het Nederlands elftal af te dwingen en met Oranje kwalificatie voor het WK. Ik hoop er volgend seizoen echt bij te zijn."

In navolging van diverse internationals lonkt ook het buitenland. "Ja, ook dat is een droom. Ik heb nu een jaar bijgetekend bij FC Twente, wellicht over een jaar. Mij voorkeur gaat uit naar Duitsland en Engeland. Twee hele sterke voetballanden met mooie clubs."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding