Afbeelding

Venray O17 verliest finale

Venray | De voetballers van SV Venray JO17 verloren zaterdag de finale van de nacompetitie om een plek in de vierde divisie.

Op sportpark De Wieën won Margriet O17 uit Oss met 1-2 en verzekerde zich daarmee van tenminste nog een seizoen in deze landelijke divisie. In de eerste helft domineerde Venray maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Sterker nog, in blessuretijd scoorde Margriet tweemaal en ging met een 0-2 voorsprong rusten. In de tweede helft kwam Venray terug tot 1-2 door een treffer van Siem de Bruijn, maar wist uiteindelijk niet meer langszij te komen.

"We waren de bovenliggende partij, maar konden het karwei helaas niet afmaken", aldus een teleurgestelde coach Ted Strous na afloop. Foto Henk Lammen.

Peelkorf B1 en A1 grijpen naast landelijke titel

Ysselsteyn | Korfbalvereniging De Peelkorf uit Ysselsteyn heeft zondag met twee teams in Roermond deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap dameskorfbal.

De B1 had na de wedstrijd een stand van 7-7 op het scorebord staan, nadat het met de rust nog tegen een kleine achterstand van 3-4 stond aan te kijken. Dit betekende een verlenging tegen Korfrakkers B1 uit Erp. In de verlenging wisten de dames uit Erp twee keer te scoren. Hierdoor ging de Nederlandse titel naar de ploeg uit Erp.

Bij de A1 trof De Peelkorf, kampioen bij de zaal- en veldcompetitie, Nederlands kampioen in de zaal Rosolo uit Reusel. De hele wedstrijd stond De Peelkorf voor, maar toch wist Rosolo bij rust de wedstrijd op gelijke hoogte te komen (7-7).

In de slotfase van de wedstrijd was het weer gelijk (10-10), en wisten de dames uit Reusel toch nog de korf te vinden. Dat resulteerde in een eindstand van 10-11.