Hockeyers sluiten af met zege

Venray-Oirschot: 5-3 (3-1). Doelpunten Venray: Roy de Rijck, Sebastiaan Michiels, John Jongeneel, Guido Pop en Jesper Arts.

Venray | De hockeyers van Venray hebben zondag de competitie in de derde klasse afgesloten met een zege op Oirschot. In eigen huis werden de gasten met 5-3 verslagen. Halverwege het duel leidde de Venrayse ploeg met 3-1. Door deze zege eindigde Venray op de vijfde plaats op de ranglijst, een plek te weinig voor een plaats in de play-offs.

Hockeysters tweede op ranglijst

Oranje-Rood 2 -Venray: 0-5 (0-2). Danjelle Creemers, Annelieke Creemers, Fieke Arts, Bente Matijssen en Nienke Scharn.

Eindhoven | De hockeysters van Venray wonnen zondag het laatste competitieduel in de derde klasse van hekkensluiter Oranje-Rood 2. In Eindhoven werd de thuisploeg met ruime cijfers verslagen door de gasten uit Venray: 0-5. Door deze zege eindigde de Venrayse ploeg, die halverwege de wedstrijd ging rusten met een 0-2 voorsprong, op de tweede plaats op de ranglijst. De wedstrijd begon wat rommelig voor beide teams, omdat er wat problemen waren met scheidsrechters.

Venray begon aarzelend, maar kwam langzaam maar zeker steeds beter in zijn spel en kreeg ook verschillende kansen. Danjelle Creemers wist door te breken en schoot de bal met de backhand op doel, die door Bente Matijssen binnen werd getipt. Het tweede doelpunt voor Venray bleef ook niet lang uit. Danjelle Creemers wist zich mooi vrij te maken van de tegenstander en schoot vanaf de rand van de cirkel de bal hard het doel in: 0-2. Met deze stand gingen de dames ook de rust in. De tweede helft was wederom wat rommelig, maar Venray had wel de overhand. Er werden veel aanvallen opgebouwd en veel kansen gecreëerd. Het derde doelpunt werd gemaakt door Annelieke Creemers, die op aangeven van Bente Matijssen de bal voor open goal in kon tikken.

Venray begon vervolgens met steeds meer vertrouwen te spelen en Oranje- Rood werd onder druk gezet met diverse kansen en een strafcorner als gevolg. Nienke Scharn legde aan om de strafcorner in te spelen en een harde klap en wat hulp van de tegenstander werd de stand uitgebreid naar 0-4. Oranje- Rood wist af en toe door te breken en creëerde een aantal kansen, maar de verdediging van Venray stond goed en Kiki Nelissen wist haar doel ook schoon te houden. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Venray nog een strafcorner te creëren. Vanuit de rebound knalde Fieke Arts de bal binnen en daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-5 overwinning.

Uitslagen PDV De Zwaluw

Venray | Uitslag wedvlucht Gien: veertien deelnemers, 136 duiven. 1, 3, 5, 25 H. Strijbosch. 2, 11, 21 Chr. Gerrits. 4, 9, 20 W. Bouten. 6 W. Wijnands. 7, 15, 18, 22 Comb Verdellen. 8, 12 H. Arts. 10, 14, 16, 17, 23, 24 W. Heynen. 13 P. Loonen. 19 M. Stiphout.

Uitslag wedvlucht St. Vincent Tyrosse: zeven deelnemers, 36 duiven. 1, 4, 5, 8 H. Arts. 2, 3 H. Litjens. 6 P. van Houdt. 7, 9 Jan Hofmans.