Afbeelding
Foto: E. Faesen

Emotioneel afscheidsconcert

Venray | Afgelopen zaterdag trad Close Harmony Group Confetti voor de laatste keer op onder leiding van Gertie Sikes. Het was haar laatste concert, waarna ze meer tijd kan besteden aan haar praktijk voor begeleiding van kinderen met psychische problemen.

In de Witte hoeve nam Sikes afscheid met een achttiental nummers, die door haar en de koorleden gekozen waren uit het repertoire van de afgelopen 28 jaar. De toeschouwers, onder wie vele oud-leden, konden genieten van de verschillende genres die ten gehore gebracht werden. Het slotnummer Save The World, Don't Worry Child, refereerde aan wat Sikes in de toekomst zich op gaat toeleggen. Muziek zal daarbij ook een hulpmiddel zijn. Tijdens de toegift werd menig traan gelaten. Gertie Sikes draagt het stokje over aan Kenny Jansen, een oud-leerling van haar. Bas-gitarist Dolf Verbeek zal op projectbasis nog deel uitmaken van Confetti. Confetti is verder nog op zoek naar mannen- en damesstemmen. Meer informatie is te vinden op www.confetti-venray.nl

Foto: E. Faesen.


Excursie AVOS

Venray | Op initiatief van AVOS-lid Jan Houba houdt AVOS op dinsdag 10 juli om 10.00 uur een excursie naar de regionale rioolwaterzuiveringsinstallatie in Blerick.

De deelname is beperkt tot maximaal 25 belangstellenden/aanmeldingen. Rolstoelgebruikers kunnen de excursieruimte op de eerste etage niet bereiken. Wel is het terrein beperkt toegankelijk. Na aanmelding krijgen deelnemers nader bericht over vertrek vanuit Venray.

De meeste burgers hebben geen of onvoldoende inzicht in de organisatie van het waterbeheer in Limburg. Er is bijvoorbeeld altijd verwarring tussen wat de Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) enerzijds en het Waterschap Limburg (WL) of haar uitvoeringsorganisatie Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) doen.

Door aan deze excursie deel te nemen krijgen de deelnemers zicht op het waterbeheer in Limburg. Kijk voor aanvullende informatie op www.wbl.nl./ Innovaties / thermische drukhydrolyse.

Aanmelden voor de excursie kan tot 26 juni bij Frans Lemmers via e-mail fdlemmers@home.nl of telefoon (0478)0514362.