Verdeeldheid over Vergeten Driehoek

VENRAY | Carla Brugman zoekt als nieuwe wethouder van handhaving en veiligheid naarstig naar een oplossing voor de parkeer- en overlastproblemen in de Vergeten Driehoek aan de zuidkant van het centrum. Om de overlast te verminderen kunnen er acht parkeerplaatsen gecreëerd worden op een groenstrook in de Kruisstraat.

"Ik weet niet of dit de beste oplossing is. Ik ben het er nog niet direct mee eens. Omdat het probleem ergens anders zit", vertelde Brugman dinsdag tijdens de vergadering van wijkraad centrum. "Ik ga er binnen het college nog eens goed over praten."

Over enkele weken moet de oplossing naar buiten komen. Al bijna een jaar is de gemeente in gesprek met buurtbewoners. De politie is sceptisch. "We kunnen de problemen hooguit verminderen. We moeten reëel zijn. Een echte oplossing gaat er niet komen", zei Tom van Summeren, die onderzoek deed in de Vergeten Driehoek. Een bijkomend probleem is dat de buurtbewoners allesbehalve eensgezind zijn. "Er zijn vanuit de buurt diverse oplossingen aangedragen. Dan praat je wel over tien tot vijftien uiteenlopende meningen. Dan kunnen we het nooit goed doen. Er is geen uitkomst waar iedereen achterstaat", aldus Van Summeren.