Afbeelding
Foto:

Geslaagde Roefeldag

Venray | Ruim 350 kinderen van groep acht van dertien Venrayse basisscholen genoten op 15 juni van de Roefeldag van Venray. Samen met Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) hield Kiwanis Club Rooyse Ladies voor de derde keer deze ontdekkingsreis langs ruim 120 bedrijven in Venray en omgeving. Een dag die dankzij de inzet van de medewerkers van deze bedrijven, ouders en de Rooyse Ladies wederom een groot succes is geworden.

Ook dit jaar vond de opening van de Roefeldag plaats in Evenementenhal Venray. Jorianne van Dansschool Janssen verzorgde een korte warming-up en vervolgens was het tijd om op pad te gaan richting de bedrijven. De kinderen bezochten vier of vijf bedrijven op een dag. Dit zou zonder de medewerking van de bedrijven, sponsoren, onderwijzers en ouders niet mogelijk zijn. Pannenkoekhuis de Perdstal verzorgde de lunch, waarna het middagprogramma werd vervolgd met bezoeken aan een aantal andere bedrijven.

De naam Roefeldag komt van het Belgische woord 'roefelen', dat snuffelen of ontdekken betekent. Op de Roefeldag oriënteren kinderen zich op alle facetten in diverse bedrijfstakken. Ze maken op een actieve manier kennis met de werkwereld van volwassenen. Zelf even kunnen proeven aan het grote mensenleven, door een kijkje te nemen bij een diversiteit aan bedrijven, instellingen en winkels is voor de kinderen echt een ervaring. Naast het binnenkijken zijn kinderen vrij om vragen te stellen en soms mogen ze zelfs hier of daar meehelpen.

Op vrijdag 14 juni 2019 houden de Rooyse Ladies in samenwerking met bedrijven in de Venrayse omgeving weer een Roefeldag. Ouders, opa's en oma's of andere geïnteresseerden die volgend jaar willen helpen bij deze bedrijfsbezoekjes kunnen zich melden bij de Rooyse Ladies. Bij kiwanisclubs over de hele wereld staan kinderen centraal. Door deze dag te organiseren zetten de Rooyse Ladies de kinderen uit Venray centraal. 'Niet door het inzamelen van geld, maar door hen op weg te helpen naar een geslaagde toekomst'.

Meer informatie via de website www.kiwanisderooyseladies.nl.