Afbeelding
Foto:

Koningsreceptie gilde Blitterswijck

Blitterswijck | Tijdens het traditionele koningschieten van St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck op het gildetrein schoot Lennart Gooren met het 283e schot zich tot koning van het gilde.

Hij volgt hiermee Stef Katelaan op. Gooren is 16 jaar lid van het gilde. Op zijn achtste werd hij al lid als jeugdtamboer, slaat nu de gildetrom, is schutter en bierkruier en verleende afgelopen tijd veel hand- en spandiensten bij het herstellen van de schietinstallatie op het gildetrein. Bij de gildezusters was het marktenster en schutter Carla Claessens die voor het tweede jaar de vogel in het 163e schot naar beneden schoot. Bij jeugd was het jeugdvedelier Rein Hofmans die de vogel met het 60e schot naar beneden wist te halen. De receptie van het koningspaar vindt plaats op zaterdag 23 juni op het gildetrein.

Op de foto het koningspaar Lennart en Lizzy Gooren.


Staking streekvervoer

Venray | Het streekvervoer start vanaf maandag een landelijke staking, voor onbepaalde tijd. Door de staking rijden er door het hele land geen streekbussen en treinen van de regiovervoerders.

Personeel in het streekvervoer voert al maanden actie omdat ze de werkdruk te hoog vinden en een hoger loon willen. Het waren in eerste instantie 'estafettestakingen', wat erop neerkomt dat de acties steeds in een andere regio plaatsvinden. In januari en mei werd er ook al landelijk gestaakt.