Afbeelding
Foto:

Kermisloop in Merselo

Merselo | Vlak voor de opening van de kermis in Merselo vindt op zaterdag 30 juni voor de negende maal een stratenloop plaats.

Parkeren is mogelijk bij sportpark de Vloet. Aanmelden, start en finish zijn in het centrum van Merselo bij café Den Tommes. Het parcours gaat over verharde wegen in Merselo en, voor de langere afstanden, het landelijke buitengebied van Merselo.

Dit jaar is er voor het eerst de mogelijkheid teams van vier personen ouder dan 16 jaar (met minstens 1 vrouw) in te schrijven voor de estafette. De ploeg moet vier maal de 1200 meter door de Merselose straten lopen. Voor elk lid van de beste drie teams is er een medaille en voor het winnende team de Sport-2000-wisselbeker. De wedstrijden die in samenwerking met ATV Venray worden gehouden, starten om 17.30 uur voor de jeugd tot en met 6 jaar (400 meter) direct gevolgd door de prijsuitreiking.

Om 17.50 uur start de jeugd van 7 tot en met 9 (800 meter) en om 18.10 starten de 10 tot en met 15 jarigen voor de 1200 meterloop. De 1200 meter lopers worden op geslacht en leeftijd ingedeeld (10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar). Ook hier direct na afloop de prijsuitreiking. Om 18.25 uur gaat de ploegenestafette voor de eerste maal van start. Om 19.00 uur starten de dames en heren vanaf 16 jaar. Zij kunnen kiezen tussen de 5 en 10 kilometer loop. De prijsuitreiking voor deze groep staat gepland voor 20.00 uur. Er zijn prijzen voor alle genoemde categorieën waarbij er zowel voor de dames als de heren aparte prijzen zijn. Er is een verrassing voor degene die het 10 kilometerrecord van de Merseloop verbetert. Elles Beumers uit Breda heeft het record voor de 10 kilometer sinds 2014 bij de vrouwen (41.04) en Jeroen Kramer uit Zaandam sinds 2016 bij de heren voor de 10 kilometer (34.28).


Agent gewond

Venray | Een 43-jarige arrestant uit Venray die in een politiewagen naar een cel werd vervoerd, heeft een agent verwond. Dat meldt de politie Venray-Gennep op Facebook. Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De Venraynaar was opgepakt voor het bedreigen van een horecaportier met een stuk glas. Tijdens de rit in de politiewagen naar het cellencomplex in Venlo begon de arrestant zich te verzetten. Er ontstond een gevecht in de wagen, waarbij een agent gewond raakte. 'De collega maakt het naar omstandigheden goed. De verdachte mag zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter', aldus de politie. Volgens de politie gedroeg de man zit aanvankelijk rustig en was er geen reden om hem te boeien.