Afbeelding
Foto:

Winnaars Mijling Open Bridge Drive

Overloon | De jaarlijkse Mijling Open Bridge Drive is in Overloon door de Overloonse Bridgeclub in sportcentrum Raaijhal gehouden.

Bij een nagenoeg volledige bezetting werd er voor de achtste maal gestreden om de diverse prijzen en de Mijling wisseltrofee. Naast de eigen leden kwamen verreweg de meeste bridgers uit omliggende dorpen. Tijdens de middagdrive werden er twintig spellen topintegraal gespeeld. Een eerste hoge notering was nog geen garantie tot uiteindelijk succes. Na het buffet werden in de avonddrive de laatste zestien spellen topintegraal gespeeld.

De winnaars waren Ron van Gaal en Jimmy Litjens van de Boxmeerse bridgeclub BC De Bok.

Voor volgend jaar staat de tiende Mijling Open Bridge Drive gepland op 15 juni.


Trainers Red Stars gluren bij de buren

Zoetermeer | De trainers van Red Stars hebben afgelopen weekend in Zoetermeer een congres voor tafeltennistrainers bezocht. Het thema was Gluren bij de buren. Aan dit congres namen de trainers van Red Stars deel om met vijftig andere collega's over allerlei onderwerpen van gedachten te wisselen.

De workshops waren Leren sporten is leren bewegen, De stap van sporter naar trainer in België, Het beste van Engeland en Nederland, Creëer een rijke ontwikkelingsomgeving, Gluren bij de moeder der sporten atletiek, Creatief met de oefenstof, Congres specialty tennis en Athletic Skills Model.

Verder vertelde oud-proftafeltennisster Bettine Vriesekoop over de ontwikkelingen binnen het tafeltennis en Trinko Keen sprak over de fysieke, mentale belevingen bij trainingen en wedstrijden. Voorzitter Jan Simons van de NTTB gaf aan wat de bedoelingen zijn voor nu en de toekomst. Tenslotte werd ook nog stilgestaan bij het dertigjarige bestaan van de VVTT zijnde de vereniging van tafeltennistrainers tezamen met oprichter Theo Rieken.

In Weert waren enkele senioren actief bij het 21-punten-toernooi. In de hoogste klasse werd Tom Thijssen eerste en Desmond Janssen derde. Rik Pouwels was actief bij het dubbeltoernooi bij SKF Veenendaal en hij werd tezamen met Dicky de Jong SKF tweede.