Garagesale in Maashees

Maashees | Na de succesvol verlopen dorpsgarage sale versie in 2016 en 2017 in Maashees komt er een derde uitvoering op zondag 24 juni.

Er hebben zich 32 adressen aangemeld en zijn gaan er een dorpsfeest van proberen te maken. Elk verkoopadres trekt met tenminste een uitgestoken vlag de aandacht. De verkoop vindt plaats tussen 11.00 en 15.00 uur. Bij elk verkoopadres liggen plattegrondjes met daarop alle deelnemende adressen. Deze worden gratis aan de bezoekers uitgereikt. Maashees is een klein dorp en ook wandelend en fietsend zijn de adressen te bezoeken.

Brood bakken in De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 24 juni brood gebakken in de authentieke bakoven.

Kinderen mogen hun eigen broodje kneden, vorm geven, versieren en laten bakken. Elders in het museum is de smid aan het werk en er is vrolijke muziek via de elektronische muziekzuil. Daarnaast is er de expositie Couleur Locale waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken tonen. In de zomervakantie is er van maandag tot en met vrijdag elke dag een activiteit, speciaal voor kinderen. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website www.museumdelocht.nl.