Raadselige Roos: thema speelruimte

Venray | Literair Café Venray heeft onlangs zijn 25-jarig literaire jubileumjaar afgesloten.

Dit betekent dat er weer vooruit wordt gekeken en de eerste voorbereidingen voor het 26e seizoen worden getroffen. Dus óók die voor de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. Alle amateurschrijvers en -dichters zijn welkom om dit jaar deel te nemen aan de literaire wedstrijd. Het bestuur heeft overigens een vroegere traditie in ere hersteld: Een trofee voor de eerste prijswinnaar in de categorieën proza en poëzie én voor de winnaar van de publieksprijs. Iedereen vanaf 18 jaar kan aan de Raadselige Roos schrijfwedstrijd deelnemen door voor 1 oktober een prozaverhaal of gedicht in te zenden. Het thema voor dit jaar is: speelruimte.

Dit thema is verplicht voor alle inzendingen, voor zowel proza als poëzie. Een gedicht moet minimaal uit 50 en maximaal uit 150 woorden bestaan. Een prozaverhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. De inzendingen mogen verder niet eerder gepubliceerd zijn en moeten in het Nederlands geschreven zijn. Alle literaire bijdrages voor deelname kunnen uitsluitend per e-mail worden ingezonden naar raadseligeroos@literaircafévenray.nl. Voor de volledige spelregels zie www.literaircafévenray.nl, webpagina Raadselige Roos. De feestelijke prijsuitreiking aan de winnaars van de Raadselige Roos 2018 vindt plaats op 20 januari 2019 in Venray.


Garagesale

Venray | De inwoners van de wijk Antoniusveld in Venray zetten op zondag 24 juni van 10.30 tot 15.00 uur hun deuren open. Vanuit de garage en de oprit verkopen zij goede en gebruikte spullen. Voor de garagesale hebben zich al een ruim aantal bewoners aangemeld. De wijk zet daarmee letterlijk haar deuren open voor bezoekers uit Venray en omgeving. Al wandelend of fietsend door de wijk kan er tussen de uitgestalde waren gesnuffeld worden. De verkooppunten zijn herkenbaar aan de vlag die deze dag uithangt. Bij het informatiepunt op de Sigaar aan de St. Antoniusveldweg kunnen de bezoekers terecht voor informatie en een plattegrond met de verkooppunten. De garageverkoop is een activiteit van de Commissie Activiteiten uit de wijk.